Volgens Kate zou prins George eigenlijk een andere naam hebben

En het is niet de naam die de toekomstige troonopvolger gekregen heeft.

Een babynaam kiezen, het is en blijft behoorlijk lastig. Vooral als de baby een koning of koningin wordt, moet je daar als royal natuurlijk extra goed over nadenken. Kate Middleton was snel overtuigd over een naam voor hun jonge, nu oudste telg prins George – maar de toekomstige troonopvolger had bijna anders geheten als het aan haar lag.

Koninklijke naam

Een moeilijke taak, al helemaal wanneer de naam van je kind de geschiedenisboeken in gaat. Hoe deden prins William en Kate dat bij hun kinderen, in het bijzonder die van oudste, prins George? Voordat de kleine prins geboren werd had Kate al een naam in haar gedachten – én het is niet de naam die hij uiteindelijk gekregen heeft. Kun jij het je voorstellen? Dat prins George, geen prins George zou zijn?

Verrassing

Volgens Vanity Fair hadden de prins en prinses of Wales verschillende opties open staan toen zij in 2013 hun eerste kindje samen verwachtten. Het geslacht van het kindje was onbekend – Wills wilde dat het een verrassing zou zijn – dus was het stel verplicht om een jongens- en een meisjesnaam in petto te hebben. Beiden met een koninklijk tintje natuurlijk. Kate Middleton werd verliefd op de naam ‘Alexander‘. Ze vond het gewoon een prachtige naam en had wel iets koninklijks natuurlijk. Gedurende haar zwangerschap had de prinses het idee dat ze een jongetje in haar buik had zitten.

De hertog en hertogin van Cambridge met hun pasgeboren zoon, prins George, en hond Lupo. (Beeld: Brunopress)

Prins George Alexander

Toch werd de naam ‘George’ ingeluid. Dit omdat deze een knipoog is naar de overleden vader van koningin Elizabeth, koning George VI, en aan het getal na de naam te zien, velen met ‘m. Kate kreeg ook (enigszins) haar zin: Alexander werd de tweede naam van haar geboren spruit.

Bron: Vanity Fair | Beeld: NL Beeld, Brunopress

Laatste nieuws