Zo hoorde van wijlen Queen Elizabeth dat prins George was geboren

Spoiler: het was allesbehalve een spontaan belletje.

Het was dit weekend alweer tien jaar geleden dat prins William en prinses Kate hun troonopvolger, prins George, mochten verwelkomen. Hoogtijd om even terug te blikken; want hoe kwam van wijlen Queen Elizabeth er destijds eigenlijk achter dat de kleine prins was geboren?

Gecodeerde telefoon

Wijlen Koningin Elizabeth zou het heugelijke nieuws dat haar achterkleinzoon in 2013 ter wereld was gekomen, op een speciaal gecodeerde telefoon hebben ontdekt. Het was het eerste telefoontje dat prins William pleegde na de bevalling van zijn vrouw. Dit was overigens geen willekeurig gekozen nummer, want het is een koninklijke regel dat de regerende vorst altijd als eerste op de hoogte wordt gebracht. Na het telefoontje naar zijn grootmoeder, zou William vervolgens de familie van Kate hebben ingelicht om het bijzondere nieuws te delen – voordat het publiek op de hoogte werd gebracht.

Goedkeuring

Dit Mission Impossible-achtige telefoontje is niet het enige koninklijke protocol waarbij de Queen betrokken zou zijn geweest toen de – inmiddels niet meer zo kleine – prins ter wereld kwam. Aangezien George een directe erfgenaam van de troon is, zou de voormalige monarch ook haar goedkeuring hebben moeten geven voor de naam. Het is gebruikelijk dat het koninklijke kroost drie of vier namen krijgt, die stuk voor stuk goedgekeurd moeten worden. Op zijn geboorteakte staat de volledige naam van Prins George vermeld als Prins George Alexander Louis van Cambridge. 

Een decennium verder

Prins George vierde afgelopen weekend dus alweer zijn tiende (!) verjaardag. Dat kleine baby’tje is nu een jongeman, en hij mag zich vanaf heden een heuse tiener noemen. Ter gelegenheid van de verjaardag van George, kwam er natuurlijk ook een nieuwe foto vrij van de prins.

“Tien vandaag! We wensen prins George een heel fijne verjaardag”, deelden de Waleses bij de portretfoto van hun oudste zoon, die ze op Instagram en Twitter plaatsten. Op de foto zien we een stralende prins George die echt steeds meer op zijn vader gaat lijken!

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld/ BrunoPress

Laatste nieuws