Dit is hoe Kate jarige prins George vandaag in de watten legt

Kate de keukenprinses slooft zich weer eens uit!

Groot feest vandaag in Adelaide Cottage! Oudste zoon prins George, de toekomstige koning van Engeland, wordt vandaag namelijk tien jaar oud. En dat betekent dat hij op een heerlijke traktatie van moeder Kate kan rekenen.

Belachelijke hoeveelheid

Geen verjaardagstaart van de beste banketbakker van de stad of van de patisserie-hofleverancier: op hun verjaardagen krijgen de kinderen van prins William en prinses Kate gewoon een huisgemaakte verjaardagstaart voorgeschoteld. Maar eentje die met liefde gemaakt is, dat wel.

“Ik ben dol op taarten bakken”, onthulde de toenmalige hertogin van Cambridge ooit in Mary Berry’s a Berry Royal Christmas. “Het is een traditie geworden dat ik tot middernacht in de keuken sta met belachelijke hoeveelheden taartmix en glazuur en dat ik veel te veel maak. Maar ik hou ervan.”

En dan wordt het dus zoiets, Kate?

kate middleton
Kate in Luxemburg in 2017. (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Gezellige boel in de koninklijke keuken

Of misschien houdt de prinses het simpeler, en gaat ze voor de cupcakes die ze onlangs hielp versieren voor de NHS. Toen bewezen Will en Kate al dat zij een príma koksduo zijn in de keuken.

Daarnaast weten we inmiddels natuurlijk dat ook de Wales-kids zelf niet vies zijn van een beetje keuken-geklieder. Zo is er natuurlijk die onvergetelijke video van de kleine George die héél verwoed een poging doet om naast zijn overgrootmoeder een traditionele Christmas Pudding door elkaar te roeren. Of welja…roeren…misschien is stampen hier een betere omschrijving.

Ook maakten de jonge Waleses enkele jaren terug nog een set lieve baksels voor Moederdag, en zagen we met de Platinum Jubilee hoe George zich samen met Charlotte en Louis uitleefde op baksels voor allerhande straatfeesten. Ook hebben de Waleses al eens indruk gemaakt met deze koddige klaproos-cupcakes voor een verzorgingstehuis in Norfolk.

Wie weet: zouden z’n kleine broertje en zusje vanavond naast Kate in de keuken staan? Als we zo door de archieven spitten, lijkt het er dus op dat er genoeg te snoepen zal zijn voor de kleine George vandaag. Een very happy birthday indeed!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws