Olcay Gulsen reageert op kritiek over hysterische ‘Barbie-jurk’ op bruiloft zus

'Ik kom beneden, helemaal opgemaakt en met mijn jurk aan. Toen zag ik de blik van mijn moeder...'

Never outshine the bride: het is een eeuwenoud principe waar menig bruiloftgast zich aan dient te houden. Volgens haar Instagram-volgers nam Olcay Gulsen het niet zo nauw met die etiquette toen ze begin deze week op de trouwdag van haar zus kwam opdagen in een hysterische roze glitterjurk. In een TikTok-video laat Olcay nu van zich horen.

Kritiek

Afgelopen dinsdag verscheen er een reeks prachtige foto’s op Olcays Instagram-profiel van de trouwdag van haar zus. En hoewel het merendeel van de reacties onder het bericht positief gestemd was, konden sommige volgers het niet laten om hun kritiek te uiten op de kledingkeuze van Olcay. En eerlijk is eerlijk: het viel wel op. Waar de drie andere zussen naast de bruid stonden in een bescheiden, subtiele jurk, zag Olcay er in haar roze glitterjurk uit alsof ze zo van de Barbie-première was weggelopen.

Afgekeurd

De kledingkeuze van de onderneemster werd haar door veel volgers niet in dank afgenomen, en dus geeft Olcay in een TikTok-video nu duidelijkheid over hoe die tot stand is gekomen. Ze noemt het commentaar ‘de grootste grap ooit’, omdat ze in eerste instantie voor een andere jurk had gekozen, maar niemand minder dan haar moeder die afkeurde. “Ik kom beneden, helemaal opgemaakt en met mijn jurk aan. Toen zag ik de blik van mijn moeder…”

“‘Jouw zus gaat trouwen en dát is wat jij aan gaat trekken?'”, citeert ze haar moeders woorden. “‘Jij gaat díé jurk aantrekken, terwijl je een kast vol met mooie jurken hebt, op de bruiloft van jouw zus?’ Ze zegt: ‘Ga naar boven en trek iets aan wat blinkt in mijn ogen’. Toen dacht ik: dit heb ik dus ook niet van een vreemde, dat alles moet blinken en extra moet zijn.”

‘Barbie doll’

Uiteindelijk komt Olcay in een knalroze, met pailletten bezaaide jurk aan op de bruiloft van haar zus. Maar waar zij en haar moeder zo tevreden waren over die keuze, zijn haar zussen dat bepaald niet. “Dus uiteindelijk kwam ik aan op die trouwlocatie, zag ik mijn zusjes Dolshe, Georgina en Venus echt zo kijken van: serieus, wij zitten in mega-simpele jurken en jij komt hier helemaal aan als een soort van extra Barbie doll.”

Na de bruiloft moet Olcay het nog dagen aanhoren van haar zussen. “Het hele weekend hebben ze mij foto’s gestuurd van superoverdreven vrouwen die andermans bruiloft hijacken. Ik kon het dus gewoon niet goed doen. Ik word gewoon gepest door mijn zusjes.” Ze benadrukt dat iedereen ondanks de situatie een prachtige dag heeft gehad. Eind goed, al goed!

Bron: RTL Boulevard, TikTok Olcay Gulsen | Beeld: NL Beeld, Instagram @olcay

Laatste nieuws