Column Hella Huizinga: ‘Geef je miljoenen uit voor je huwelijk, staan je gasten in de modder!’

'Ik vond het heel sneu voor het bruidspaar, dat geen tent mocht plaatsen om religieuze redenen'

Hella Huizinga, dé partyplanner van Bekend Nederland, vertelt in Beau Monde over haar leven. Dit keer vertelt ze geuren en kleuren over een set bijzonder weelderige weddings – waar ondanks een fors prijskaartje niet altijd alles meewerkt.

Bescheiden?

Voor mijn project ‘meewerken-met-12-verschillende-huwelijken-in- 12-verschillende-landen’ was ik deze zomer in Frankrijk voor twee grootschalige, super-de-luxe producties. In Nederland kennen we zulke extravagantie niet, het zit in onze cultuur om meer bescheiden te zijn. (Al zie ik dit wel langzaam veranderen. Nog vijf tot tien jaar en dan vieren ook wij het leven zeer groots, met tienduizenden bloemen en optredens van wereldartiesten, schat ik.)

Cannes

Ik sprong bij in het bedrijf van een vriend (@roniflowers) die een business heeft in luxueus bloemdesign. Elke celeb die iets te vieren heeft aan de Côte d’Azur, weet hem te vinden; van Naomi Campbell tot Philipp Plein. Elke dag waren we van twaalf tot acht aan het beuken. Ik stond een week lang tot aan m’n enkels in het bloemenafval, maar wat heb ik veel geleerd. Het eerste huwelijk was in Cannes in het fameuze Château de la Croix des Gardes. De planner was een vriend van me uit New York (@birchdesign). Het bruidspaar was een orthodox Joods stel, heel bijzonder om een keer mee te maken. Alle festiviteiten waren opgedeeld in twee gedeeltes: mannen bij de mannen, vrouwen bij de vrouwen. Neem het diner, in de tuin. In het midden stond een gigantische bloemenwand. Mannen links van de muur, vrouwen rechts. Aan het eind van de wand stond een tweepersoonstafeltje met het bruidspaar, zij konden als enigen allebei de kanten zien.

Minpunt was dat het weer tegenviel. We stonden buiten, met vuilniszakken om, in de gutsende regen te werken. Ik vond het heel sneu voor het bruidspaar, dat geen tent mocht plaatsen om religieuze redenen. Geef je miljoenen uit voor je huwelijk, staan je gasten met hun dure schoenen in de modder!

You’ve got the love

Het tweede jawoord was iets verderop, in Saint Tropez, in Château de la Messardière. Het ging om een Amerikaans paar, de festiviteiten duurden drie dagen. Zij hadden wel een tent. En wat voor eentje. De grootste die ik ooit gezien had. Dertien meter hoog, dat is net zo hoog als een Amsterdams grachtenpand! Elke dag was er op een ander deel van de locatie een feest. We hebben 80.000 bloemen geplaatst. Florence and the Machine was ingevlogen om het stel toe te zingen. You’ve got the love! Dat wíl je toch horen als je gaat trouwen?

Inmiddels ben ik weer in Nederland. Het feestseizoen ligt ongeveer één maand stil in de zomer. Maar dat is stilte voor de storm. September is traditiegetrouw net zo’n druk party- en trouwseizoen als juni. Dat wordt weer veel werken en weinig slaap, maar ik zou niet anders willen. I love my job!

Hella Huizinga vertelt in elke editie van Beau Monde over haar werk als partyplanner. De nieuwste Beau Monde ligt nú in de winkels!

Tekst & Beeld: Hella Huizinga

Laatste nieuws