Dit is waarom je een buitenkeuken zou moeten hebben

Ben jij al verkocht?

In de afgelopen jaren zien we dat het hebben van een buitenkeuken in de tuin steeds populairder is geworden. Deze biedt namelijk meer dan alleen een grill en een paar tafels en stoelen buiten. Een moderne buitenkeuken is namelijk gewoon een verlengstuk geworden van onze leefruimte. Naast dat het een functioneel iets is, is het namelijk ook nog eens een hele gezellige plek om te zitten met het gezin of met vrienden. Natuurlijk zijn er meerdere redenen om te kiezen voor het creëren ervan. We gaan er graag nog even dieper op in. Dit is waarom je een buitenkeuken zou moeten hebben.

Standaard

Culinaire avonturen in de buitenlucht

Een van de meest voor de hand liggende redenen om te kiezen voor een buitenkeuken van cooxs is de mogelijkheid om jouw culinaire avonturen naar buiten te verplaatsen. De geur van gegrilde groenten en sissende steaks vult terwijl je kokkerelt onder de open hemel (of toch onder een afdakje, want dat kan natuurlijk ook). Het koken in de buitenlucht voegt een unieke dimensie toe waardoor het eten niet alleen een maaltijd wordt, maar ook een ervaring. Zeker in de zomermaanden zal de buitenkeuken vaak worden gebruikt omdat buiten eten dan nou eenmaal een stuk gezelliger is. Hoe mooier het weer, hoe meer mensen buiten willen zijn en dan is het heerlijk als je hier dus de plek en ruimte voor hebt.

Gezellig samenzijn

Een buitenkeuken (of noem het een outdoor kitchen) creëert een knusse en gezellige ontmoetingsplek voor vrienden en familie. Terwijl je aan het koken bent, kunnen jouw gasten zich verzamelen rondom de grill en de voorbereidingen volgen (misschien zelfs hier en daar een beetje meehelpen), terwijl jullie ondertussen gesprekken voeren en genieten van een verfrissend drankje zoals een bubbeltje, biertje of een glaasje wijn.

Uitbreiding van leefruimte

Wanneer je een buitenkeuken plaatst, vergroot je feitelijk de bewoonbare oppervlakte van jouw huis. Het buitenleven wordt naadloos geïntegreerd met het leven binnen, waardoor je extra ruimte hebt om te dineren en te ontspannen. Of het nu gaat om een intieme dinersetting of een bruisend tuinfeest, de buitenkeuken biedt de ruimte die je nodig hebt voor allerlei soorten evenementen. Zeker als je een keer een wat groter gezelschap ontvangt is het handig om gebruik te maken van deze extra ruimte. Is het wat minder weer, dan zou je kunnen overwegen om een grote partytent neer te zetten, zodat er toch nog buiten kan worden gegeten. Zeker tijdens een winterbarbecue is dit een goed idee. Je kunt terrasheaters plaatsen (je kunt ze zelf aanschaffen of huren) en dekens uitdelen, zodat iedereen het toch warm genoeg heeft tijdens het eten.

Verhoogde vastgoedwaarde

Een buitenkeuken kan overigens ook een slimme investering zijn voor jouw vastgoedwaarde. Potentiële kopers worden vaak aangetrokken door de esthetische en functionele voordelen van een goed ontworpen buitenkeuken. Het kan een onderscheidende factor zijn die jouw huis doet opvallen in de vastgoedmarkt, wat kan leiden tot een snellere verkoop en mogelijk zelfs tot een hogere verkoopprijs. En dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws