Coen Swijnenberg over meest betreurde karaktertrek: ‘Daar struggle ik iedere dag mee’

'Maar ik word daar langzaam iets beter in'

Coen Swijnenberg (43) heeft er niets op tegen als mensen iets aan zichzelf laten doen, maar hij schrikt zich kapot als hij sommige vrouwen en mannen ziet. Hij is voor wat meer zelfliefde en wat minder spuiten en prikken. “Ik vind mezelf niet de knapste, maar ik ben gewoon tevreden”, zo vertelt hij in de gloednieuwe Beau Monde.

Karaktertrekken

En hoewel Coen tevreden is over zichzelf, heeft hij een bepaalde karaktertrek die hij het meest betreurd, zo vertelt hij. “Ik vind het moeilijk als het niet gaat zoals ik wil dat het gaat. Niet dat ik me dan als een lul ga gedragen, ik ben juist een vrij rustig persoon, maar ik ben wel perfectionistisch en ik leg de lat hoog. Daar struggle ik iedere dag mee, want er gaat altijd wel iets anders dan je van tevoren hebt bedacht. Ik word daar langzaam iets beter in, wat een rechtstreekse link heeft met de burn-out die ik in 2020 heb gehad.”

Zonden

Maar heeft Coen zich dan ook schuldig gemaakt aan een aantal zonden? “Ik gebruik geen drugs, drink geen koffie, rook niet en sport veel. Maar daar staat tegenover dat ik een enorme zoetekauw ben. Met name ’s avonds kan ik me vaak niet inhouden en loop ik rustig zes keer naar de koelkast om te kijken of er iets lekkers ligt. Vaak hebben we niets in hun huis, uit zelfbescherming, maar laatst lag er een pak koekjes in de la en dan kan ik geen maat houden.”

Het hele interview met Coen lees je in de gloednieuwe Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Fleur Baxmeier | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws