Sarah Ferguson eert haar ’twee moeders’ op bijzondere dag

'Twee vrouwen die mij zoveel kracht en moed hebben gegeven', schrijft ze op Instagram.

Gister was een droevige dag voor Sarah Ferguson. Het was namelijk precies vijfentwintig jaar geleden dat haar moeder overleed en één jaar geleden dat haar ’tweede moeder’ wijlen Queen Elizabeth werd begraven. Op Instagram eerde de hertogin van York de twee belangrijke vrouwen uit haar leven met een lieve Instagram post.

Zwarte dag

”Mijn geliefde moeder Susie stierf vandaag 25 jaar geleden, en werd daarmee veel te jong weggenomen”, begint ze haar verhaal op Instagram. ”Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk, aan haar ontembare geest en haar levensvreugde. Vandaag is het ook de eerste gedenkdag van de begrafenis van Hare Majesteit de Koningin. Zoals ik al vaak heb gezegd, was de koningin als een tweede moeder voor mij en ik zal altijd dankbaar zijn voor de liefde en het begrip die ze mij haar hele leven lang heeft getoond.”

Samen met de lieve woorden deelt ze een drietal bijzondere kiekjes. Op de eerste zien we haar overleden moeder Susan Barrantes samen met Hare Majesteit, op de tweede een jonge Sarah met haar toekomstige schoonmoeder, en op de derde wederom haar moeder – ditmaal in close-up.

Ze schrijft: ”Vandaag vier ik het nalatenschap van twee vrouwen die mij zoveel kracht en moed hebben gegeven. Ik ben dankbaar voor de begeleiding en voorbeelden die ze me gaven, die ik nog altijd probeer na te leven.”

Tweede moeder

Vorige week, op de dag dat haar schoonmoeder precies een jaar geleden stierf, stond Sarah ook al stil bij de dood van wijlen Hare Majesteit. Op Instagram plaatste ze een foto van een jonge Elizabeth, met daarbij de tekst: “Je was een geweldige vriendin, een mentor, een tweede moeder voor mij en oma voor mijn dochters, die zoveel van jouw moed en hart delen. Je zult altijd geliefd en gemist worden door onze familie en onze natie.”

Bron: Instagram @sarahferguson15 | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws