Sarah Ferguson eert Queen Elizabeth: ‘Je was een tweede moeder voor mij’

'Je zult altijd geliefd en gemist worden'

Vandaag wordt Queen Elizabeth, precies een jaar na haar overlijden, massaal herdacht. Door de Britten, door allerlei andere mensen van over de hele wereld én door haar eigen familieleden. Ook Sarah Ferguson staat stil bij het overlijden van haar ’tweede moeder’.

Familieleden

Waar de wereld een jaar geleden een geliefde vorstin verloor, raakten de familieleden van Queen Elizabeth een moeder, oma, tante en grootmoeder kwijt – en daar staan ze vandaag uitgebreid bij stil. Zo liet Charles vandaag via een audiobericht weten te denken aan zijn moeder, noemde prins Harry zijn grootmoeder in een speech en plaatsten William en Kate een lief bericht op Instagram.

Tweede moeder

Ook Sarah Ferguson staat stil bij de dood van wijlen Hare Majesteit. Op Instagram plaatst ze een foto van een jonge Elizabeth, met daarbij de tekst: “Je was een geweldige vriendin, een mentor, een tweede moeder voor mij en oma voor mijn dochters, die zoveel van jouw moed en hart delen. Je zult altijd geliefd en gemist worden door onze familie en onze natie.”

Ook deelt Sarah een update over de corgi’s, die na Elizabeths dood geadopteerd werden door de Yorkies. “Terwijl we een jaar later rouwen, vieren we ook de prachtige tijden die we deelden met Hare Majesteit de koningin”, schrijft ze bij een foto met de trouwe viervoeters van de Queen. “Ze heeft me de zorg toevertrouwd voor haar corgi’s Sandy en Muick en ik ben blij te kunnen zeggen dat het goed met ze gaat.”

Prinses Eugenie

Dochter Eugenie staat eveneens stil bij het overlijden van haar grootmoeder. Op Instagram deelt de prinses een lief kiekje waarop ze samen met Elizabeth in het zonnetje op een bankje zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

“Ik denk vandaag aan u. Ik mis u zo veel maar herinner het leven vol dienstbaarheid, liefde en toewijding voor iedereen en aan uw familie die zoveel van u hield. Voor altijd dankbaar voor u. En altijd in mijn hart.”

Bron: Telegraaf, Instagram @princesseugenie, @sarahferguson15 | Beeld: NL Beeld, Instagram @princesseugenie, @sarahferguson15

Laatste nieuws