Edwin Evers over podcast maken met Willem-Alexander: ‘Hij was heel ontspannen’

'In zo’n setting krijg je een hele andere sfeer'

Het tienjarig troonjubileum van koning Willem-Alexander werd dit jaar uitgebreid gevierd. Zo werden we onder andere getrakteerd op tien delen van de podcast Door de ogen van de Koning. Radio-veteraan Edwin Evers was zijn gesprekspartner en vertelt nu in televisieprogramma Casa di Beau hoe hij het samenwerken met de koning ervaren heeft.

Door de ogen van de koning

Het afgelopen jaar hebben we de koning een stukje beter leren kennen door een set afleveringen van de podcast Door de ogen van de Koning. In tien delen vertelde onze Wim-Lex over zijn afgelopen tien jaren als koning, met in elke aflevering een ander jaar dat centraal stond – van 2013 tot nu én daar een stukje voorbij. En ook de zwaardere onderwerpen werden niet gemeden. Zo vertelde Willem-Alexander over het verlies van zijn broer, en ging hij nogmaals door het stof om dat bijzonder slecht geplande uitje naar Griekenland terwijl iedereen aan huis gekluisterd was tijdens de coronaperiode. En met succes: in augustus liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de podcast ruim 2,6 miljoen keer was beluisterd.

Edwin Evers

Edwin Evers en Willem-Alexander waren al geen vreemden van elkaar voordat ze de reeks samen produceerden. Zo was de koning in zijn dagen als Prins van Oranje al enkele malen te gast in uitzendingen van Edwin Evers tijdens de Olympische Spelen. Toch was deze samenwerking van een ander kaliber. Hij vertelt erover in Casa di Beau, een RTL-programma van Beau van Erven Dorens.

“Het is toch wel een eer om dat dan te doen”, aldus Edwin. “Het is een hele aardige man. Ik vond de setting vooral heel leuk, dat het een podcast was.” Volgens Evers wordt voor zo’n soort interview vaker gekozen voor een televisie-interview. Om die reden vond hij het extra leuk dat er voor een podcast werd gekozen. “In zo’n setting krijg je een hele andere sfeer”, vertelt hij.

Ook was Edwin niet gespannen tijdens de opnames, omdat Willem-Alexander naar eigen zeggen “zelf heel ontspannen” is. “Je hebt niet het gevoel dat je op een of andere manier ongemakkelijk hoeft te voelen.”

Bron: Vorsten, Archief Beau Monde | Beeld: RVD

Laatste nieuws