Willem-Alexander opent nieuw medisch centrum en brengt bezoekje aan ziekenhuisbed

De koning ging op pad met zijn schaar.

Willem-Alexander was dinsdagmiddag in het ziekenhuis in Hilversum te vinden. Gelukkig had dat niets met de gezondheid van onze koning te maken. Hij opende namelijk het nieuwe Tergooi Medisch Centrum.

Wim-Lex aan het ziekenhuisbed

Hilversum heeft er een gloednieuw medisch centrum bij. Reden voor een feestje! Naast het knippen van lintjes – en het geven van boksen – kreeg de koning een rondleiding door het ziekenhuis. Hier bracht hij geheel eigenhandig een bezoekje aan de ziekenhuisbedden en sprak hij met medewerkers over serieuze zaken, zoals de werkdruk. Ook ging koning Willem-Alexander met medewerkers van de afdeling oncologie in gesprek over het thuis organiseren van chemotherapie.

Tergooi Medisch Centrum

Het nieuwe Tergooi MC heeft het concept van passende zorg toegepast. Het unieke hiervan? Het ziekenhuis heeft samen met huisartsen, verloskundigen, apothekers, thuiszorg en verpleeg- en verzorgingshuizen gekeken hoe de zorg zo goed mogelijk en zo dicht mogelijk bij de patiënt geboden kan worden.

Het MC is hierdoor kleiner, doordat zorg nu vaker thuis of op afstand geleverd kan worden. Daarnaast ligt het ziekenhuis in het groen, dat bijdraagt aan het herstel van patiënten en het werkplezier van medewerkers. De eerste officiële dag was met de komst van dit hoge bezoek in ieder geval meer dan geslaagd!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws