Vandaag publiekelijk afscheid van Erwin Olaf: zo bijzonder was zijn band met de Oranjes

De fotograaf was een bekend gezicht bij het koninklijk gezin.

Vanmiddag is er mogelijkheid voor iedereen die daar behoefte aan heeft, om afscheid te nemen van Erwin Olaf. De fotograaf, die een bekend gezicht was onder de Oranjes, overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd.

Internationale erkenning

Vorige week kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat Erwin Olaf slechts een aantal weken na een longtransplantatie onverwachts is overleden. Hoewel de uitdagende stijl van de fotograaf eerst als provocerend werd gezien, kreeg hij later zowel nationaal als internationaal veel erkenning voor zijn werk.

Bijzondere band

Het overlijden van Erwin is een groot verlies voor zijn naasten en iedereen die van zijn werk hield, maar óók voor de Nederlandse royals. De fotograaf had een bijzondere band met de Oranjes. Toen Willem-Alexander in 2013 ingehuldigd werd als koning, ontwierp Erwin de nieuwe Nederlandse euromunten. In 2017 ontmoette hij de Oranjes weer om de officiële portretten van het koninklijk gezin te maken. Dit jaar nog reikte onze koning de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap uit aan de fotograaf.

Eén van de vele portretten die Erwin Olaf maakte van het koninklijk gezin (bron: NL Beeld).

Verdriet

Vorige week lieten Willem-Alexander en Máxima via het officiële Instagram-account van het Koninklijk Huis al weten diep geraakt te zijn door het overlijden van de fotograaf. “Met verdriet namen wij kennis van het overlijden van Erwin Olaf”, schreef het koningspaar. “Nederland verliest een eigenzinnige, uitzonderlijk getalenteerde fotograaf en een groot kunstenaar. Wij gedenken hem met warmte en zijn dankbaar voor het oeuvre dat hij nalaat en voor de vele bijzondere momenten met hem. Wij zullen zijn vriendschap missen. Zijn werk leeft voort en blijft intrigeren en ontroeren.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Waar de familie komende woensdag in besloten kring afscheid zal nemen van Erwin Olaf, kan iedereen die dat wil dat vanmiddag ook al doen in de Amsterdamse Westerkerk.

Bron: RTL Boulevard, NOS | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws