Zo gaat het nu met de gezondheid van prinses Margriet

Gaan we de royal favoriet binnenkort weer zien of blijven de koninklijke voetjes omhoog?

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven zijn een bijzonder geliefd royal paar onder de Nederlandse bevolking. Het was dan ook flink schrikken toen de zus van prinses Beatrix begin augustus werd opgenomen vanwege een acute rughernia. Hoe gaat het nu met de hoogheid?

Rust

Hoewel ze begin dit jaar de tachtig jaar aantikte, is prinses Margriet nog altijd even fit en actief. Des te zuurder dus dat het advies van de dokter vorige maand was om vooral veel rust te nemen. De beentjes omhoog, thee binnen handbereik en wellicht royal family member Eloise van Oranje volgen op tv: zo moeten de afgelopen weken er voor de prinses eruit hebben gezien.

Weer aan het werk

Nadat de diagnose werd gesteld, kon er een streep door de meeste punten in de agenda van prinses Margriet. Een flinke domper, gezien ze normaliter nog helemaal up and running is als werkende royal. Afgelopen woensdag mocht de prinses eindelijk weer aan het werk. In het Amsterdamse theater Meervaart opende zij de zesde International Conference for Perianaesthesia Nurses (ICPAN), een congres voor verpleegkundigen die voor, tijdens en na het gebruik anesthesie bij een operatie zorg verlenen aan de patiënt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patrick van Katwijk (@patrickvkatwijk)

Tijdens het congres was de prinses weer helemaal in haar sas: ze schudde wat handjes, lachte beleefd en hield een bescheiden speech.

Lege agenda

Voorlopig zal het helaas wel even bij dit event blijven, want de agenda van Margriet ziet er vooralsnog vrij leeg uit. Het eerstvolgende publieke punt in de royal agenda is op vrijdagavond 3 november. Dan zal de prinses haar gezicht laten zien bij het benefietgala van De Hoogstraat Revalidatie, dat die avond haar 75-jarig jubileum viert. Tot die tijd mogen de koninklijke voetjes weer omhoog. Gelukkig lijkt het de goede kant op te gaan met de royal favoriet!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws