Oh nee: prinses Margriet kampt met rughernia

Slecht nieuws voor de sportieve prinses.

HKH Prinses Margriet en haar man, Pieter van Vollenhoven, zijn een bijzonder geliefd paar bij het Nederlandse volk. Het was dan ook even schrikken toen vandaag bekend werd dat de prinses met een acute rughernia naar het ziekenhuis was geweest.

Rughernia

In het korte bericht deelt de Rijksvoorlichtingsdienst dat de tachtigjarige zus van prinses Beatrix gisteren een bezoek moest brengen aan het ziekenhuis. De diagnose? Een acute rughernia. Aiii!

Het zal flink balen zijn voor de prinses, die zich over het algemeen nog lekker kwiek toont – al helemaal voor een tachtigjarige. Ze kan gelukkig thuis herstellen, maar zal het de komende tijd rustig aan moeten doen. Dit betekent ook dat haar geplande aanwezigheid bij de opening van de European Para Championships komende maandag niet door kan gaan. Een flinke domper, want de prinses zet zich al jaren in voor gehandicaptensport en heeft door de jaren heen regelmatig de Paralympics bijgewoond. Tja, het is minder leuk dan er zelf bij zijn, maar HKH zal de opening van de Para Championships toch echt via de tv moeten volgen.

Fitte tachtiger

Margriet deelde al eens dat ze het belangrijk én leuk vindt om te blijven bewegen. Zo zagen we haar begin dit jaar nog met de rest van haar familie op het ijs voor een benefiet-evenement. “Daar ben ik heel erg trots op. Als je met 80 toch weer op het ijs durft en durft mee te doen, daar heb ik heel veel respect voor”, vertelde een trotse Bernhard destijds over zijn moeder.

In gesprek met tijdschrift Margriet verklapte ze: “Feit is dat als je ouder wordt en fit wilt blijven, je in beweging moet blijven. Ik zwem ook bijna elke dag en we fietsen.” Rust moeten houden zal dan ook niet makkelijk zijn voor de actieve prinses de komende periode.

Gelukkig kan ze zich ook met denksport vermaken. Zo deelde ze: “Ik train ook mijn hersenen. Die moeten óók in beweging blijven. En dat is niet alleen op de hoogte zijn van het nieuws, ik puzzel ook veel.” Wijze levenslessen van de prinses, zo blijkt maar weer!

Bron: RTL Nieuws, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws