Royals op het ijs: prins Bernhard trots op prinses Margriet

Prins Bernhard en prinses Margriet maken zich op voor de Hollandse 100.

Op 19 maart zal er tijdens de Hollandse 100 maar liefst negentig kilometer worden gefietst en tien kilometer worden geschaatst om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Ook prinses Margriet gaat met 80-jarige leeftijd het ijs op en in gesprek met Blauw Bloed laat prins Bernhard weten supertrots te zijn op zijn moeder.

Hollandse 100

Afgelopen dinsdag trapte prins Bernhard en moeder prinses Margriet de Hollandse 100 af op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. Dit is een initiatief van de stichting Lymph&Co opgericht door prins Bernhard om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Lymfeklierkanker. Op 19 maart verwacht prins Bernhard de Hollandse 100 te volbrengen en ook zijn moeder zal het ijs op gaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blauw Bloed (EO) (@eo_blauwbloed)

“Ik doe dit jaar weer mee”, vertelt prinses Margriet aan Blauw Bloed. Afgelopen jaar vond prinses Margriet het namelijk een beetje te riskant om mee te doen omdat ze door corona te weinig tijd had gehad om te oefenen. Maar dit jaar is ze dus weer van de partij. “Nu kan het gelukkig weer, dus heerlijk.”

Trots

Goede doelen hebben geleden door de corona-tijd en daarom vindt prinses Margriet het belangrijk om mee te doen. “Het is mooi om in dit geval met volle vaart, ons in te zetten om geld in te zamelen voor dit prachtige doel.” Prinses Margriet verwacht dat prins Bernhard de finish van de sportieve Hollandse 100 met vlag en wimpel zal halen. “Hij schaatst beter dan ooit, ben ik heel trots op”, aldus Margriet.

Ook prins Bernhard kijkt uit naar de nieuwe editie van de Hollandse 100. “Belangrijk is dat veel mensen meedoen en iedere euro helpt”, vertelt hij. “Mijn hele gezin is altijd aanwezig”, legt de prins uit, en dit jaar zal dus ook zijn moeder weer meedoen. “Ben ik heel erg trots op. Als je met 80 toch weer op het ijs durft en durft mee te doen, daar heb ik heel veel respect voor”, aldus Bernhard. Wij wensen de Oranjes veel succes met de voorbereidingen!

Bron: Blauw Bloed EO, Instagram @eo_blauwbloed | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws