Prinses Alexia loopt nieuw royal schoolgenootje net mis

De prestigieuze kostschool in Wales is een heuse favoriet onder de Europese royals.

De prestigieuze kostschool van Alexia in Wales is een heuse favoriet onder de Europese royals. Want naast Alexia’s klasgenootje, de Spaanse prinses Leonor, begint volgend jaar ook het zusje van Leonor, prinses Sofía, op het Atlantic College in Wales.

Prinses Sofía

Koning Filip en koningin Letizia hebben aangekondigd dat hun jongste dochter in de voetsporen van haar oudere zus zal gaan treden. De 15-jarige prinses Sofía zal namelijk in september beginnen met studeren voor haar internationaal Baccalaureaat aan het Atlantic College in Wales. Het toelatingsexamen heeft de prinses al gehaald, maar keten op de kostschool met grote zus Leonor zit er helaas niet in. Als alles goed gaat, heeft de kroonprinses – net als Alexia – haar diploma voor de zomer al binnengesleept.

Maar dat betekent niet dat je diploma halen bij zo’n prestigieuze kostschool een koud kunstje is. Zo liet kroonprinses Leonor zich eind vorig jaar al eens uit over dat ze haar eindexamenjaar ‘heel zwaar‘ vond, dat schreef het Spaanse blad HOLA! destijds. De school stelt hoge eisen en het huiswerk gaat maar door, aldus de kroonprinses. Naast een ‘gewoon’ schoolprogramma, moeten de scholieren namelijk verplicht ook extra activiteiten volgen om zichzelf te ontplooien.

Royal klasgenootjes

Afgelopen september kreeg Alexia er al een Oranje-schoolgenootje bij. Haar nichtje, de 16-jarige gravin Leonore van Oranje, de jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien, begon namelijk afgelopen zomer aan haar eerste jaar op de prestigieuze kostschool. Zij zal dus nog een jaartje tegelijkertijd met de Spaanse prinses Sofía studeren in Wales.

Voor prinses Alexia en prinses Leonor zijn de laatste loodjes inmiddels ingegaan en is het einde van de rit dus in zicht. Het beloven nog even pittige maanden te worden met de eindexamens in het verschiet, maar dan hebben de royal ladies ook hun International Baccalaureate gehaald. Hiermee laten de prinsessen zien dat ze behoorlijk internationaal georiënteerd zijn én krijgen ze toegang tot de universiteit. Dat is niet niks natuurlijk!

Bron: Hello!, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws