Prinses Leonor vertelt hoe het gaat op haar (& Alexia’s) kostschool

Hoe is het eindexamenjaar daar in Wales?

Na een week herfstvakantie – met daarin een hele rits koninklijke verplichtingen, een verjaardag en een zusje met buikgriep – is het bijna weer tijd voor prinses Leonor om terug te keren naar het Atlantic College in Wales, de kostschool waar ze net als klasgenote Alexia met haar eindexamenjaar bezig is. Hoe gaat het daar eigenlijk mee? Leonor laat het weten!

Eindexamenjaar

Nog een paar maanden blokken en dan is het zover: Leonor, de Spaanse troonopvolgster, en prinses Alexia doen komend voorjaar hun eindexamen. Ze gaan niet voor zomaar een papiertje, maar voor het International Baccalaureate, waarmee je laat zien dat je behoorlijk internationaal georiënteerd bent. Ook krijg je met dit diploma toegang tot de universiteit, al heeft prinses Leonor eerst misschien andere plannen.

Zwaar jaar

Tijdens een gesprek met universiteitsstudenten vorig week liet prinses Leonor zich ontvallen dat haar eindexamenjaar ‘heel zwaar’ is, schrijft HOLA!. De school stelt hoge eisen en het huiswerk gaat maar door, aldus de kroonprinses. Naast een ‘gewoon’ schoolprogramma, moeten de scholieren verplicht ook extra activiteiten volgen om zichzelf te ontplooien. Dit kan vrijwilligerswerk zijn, maar je kunt ook kiezen uit sport-, kunst- en muzieklessen en extra vakken als creatief schrijven, astronomie, fotografie en nog véél meer. Voor welk pakket Leonor precies heeft gekozen, is niet bekend.

Militaire opleiding

Volgens Spaanse media gaat prinses Leonor na haar eindexamen volgend jaar niet meteen door naar de universiteit, maar kiest ze eerst voor een militaire opleiding, net als de Belgische kroonprinses Elisabeth.

Royal Central meldt dat Leonor een jaar lang zowel lessen zal volgen bij de landmacht als de luchtmacht en de marine. Een stoere én begrijpelijke keuze, want in Spanje is de koning of koningin ook opperbevelhebber van de strijdkrachten. Daarna zou Leonor beginnen met Rechten of een andere universitaire opleiding waar je als toekomstig koningin wat aan hebt. Eerst dat zware jaar maar doorkomen!

Bron: Hola!, Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws