Jarige prinses Leonor tweemaal op chic

Haar laatste weekend als 16-jarige heeft Leonor goed gevuld!

Feliz cumpleaños! De Spaanse kroonprinses Leonor viert vandaag haar sweet seventeen. Een weekend vol glamorous feestjes heeft ze al achter de rug, al waren die niet voor haarzelf.

Prinses van Asturië Awards

Afgelopen weekend begon de herfstvakantie voor Leonor, de toekomstige koningin van Spanje, maar languit op de bank liggen en bijkomen van het eerste stuk eindexamenjaar? Dat zat er niet in. De prinses was dagenlang druk in de weer met de Prinses van Asturië-prijsuitreiking, een prestigieus event dat naar Leonors koninklijke titel is vernoemd. Een must dus dat ze zelf van de partij was.

Koningin Letizia en prinses Leonor voor de uitreiking van de Prinses van Asturië-prijs. Beeld: ProShots

En hoe! De prinses was een plaatje in een jurk van Michael Kors, pumps van Carolina Herrera en oorbellen van Chanel, geleend uit de sieradenkist van moeder Letizia, die er zelf overigens ook beeldig bijliep, matchy-matchy in het zwart-wit.

Hoewel ze haar lange lokken meestal los laat hangen, koos prinses Leonor tijdens de prijsuitreiking voor een chique updo.

prinses Leonor
Beeld: ProShots

Op chic in tweed

De awards zelf waren niet het enige modemoment voor prinses Leonor. Een dag eerder kleedde ze zich al deftig aan voor een audiëntie die in het teken van de prijs stond. Een mantelpakje van tweed, hoe koninklijk kun je het maken? Wederom hebben we te maken met royal favourite Carolina Herrera, en het zwart-wit thema lijkt hier al te beginnen, ook met dank aan zusje prinses Sofía.

Prinsessen Leonor en Sofîa. Beeld: BrunoPress

De dag na de prijsuitreiking bezocht prinses Leonor met haar ouders het dorpje Cadavedo, dat won in de categorie ‘voorbeeldigste dorp van Asturië’. Hoewel koningin Letizia ook hier doorzet in black & white, kiest de kroonprinses voor een comfy trui in onze favoriete kleur. En ook een lievelingskleur van Leonor, weten we door het prachtpak waarin ze het lange prijsweekend aftrapte.

Letizia en Leonor. Beeld: ProShots

Vakantieverjaardag

Na drie drukke dagen heeft de prinses weer even tijd voor zichzelf. Vandaag viert de klasgenote van prinses Alexia haar zeventiende verjaardag, zónder verplichtingen op de agenda, maar mét nog een week herfstvakantie in het vooruitzicht. Van harte!

Bron: UFO No More | Beeld: ProShots, BrunoPress

Laatste nieuws