Hoera! 56-jarig jubileum van Pieter en Margriet

Alle reden voor een terugblik!

Het is vandaag feest op Paleis Het Loo want prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven zijn 56 jaar getrouwd. Een goede reden om even terug te blikken!

Ontmoeting

In mei 1963 heeft het paar elkaar ontmoet. Ze studeerden toen beide rechten aan de universiteit van Leiden. De relatie tussen Margriet en Pieter was een opvallende relatie voor de jaren zestig. Het gebeurde in die tijd namelijk niet vaak dat een prinses voor een burgerman koos.

Dit zorgde dan ook voor de nodige problemen met familieleden. Maar gelukkig was het belangrijkste familielid van die tijd, koningin Julia, moeder van prinses Margriet, een voorstander van de relatie.

Beeld: BrunoPress

Huwelijk

Op 10 januari 1967 stapten Pieter en Margriet in het huwelijksbootje. Dit deden ze in Den Haag in de Grote of Sint-Jacobskerk.

Beeld: Nationaal Archief

En nog een kiekje van hun grote dag!

 

Beeld: BrunoPress

Gezin

Samen hebben ze vier zoons gekregen: Maurits (1968), Bernhard (1969), Pieter-Christiaan (1972) en Floris (1975). En inmiddels zijn ze ook de trotse opa en oma van elf kleinkinderen!

Beeld: BrunoPress

Jaren later stond het gezin (plus aanhang) weer samen op de foto op de veertigste verjaardag van prins Willem-Alexander.

Beeld: BrunoPress

En na al die jaren dansen ze nog steeds samen bij galadiners!

Beeld: BrunoPress

Wie weet: gaan vanavond bij Paleis het Loo ook nog even de voetjes van de vloer? Het zou zo kunnen! Namens de redactie van Beau Monde van harte gefeliciteerd met het 56-jarige jubileum!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws