Royals doen het voor: zo kom je stijlvol de herfst door

Een flinke dosis royal stijlinspiratie voor dit najaar.

We zitten nu écht in de herfst en daarom is dit een een goed moment om je garderobe uit te pluizen. Hoewel er ook dit najaar weer een hoop trends op ons liggen te wachten, zijn er een aantal klassiekers waar je áltijd op terug kunt vallen. Zo weten ook deze koninklijke stijliconen.

Kate Middleton

We keren altijd terug naar Kate als we stijlinspiratie nodig hebben. Van prachtige geklede outfits tot ook meer casual looks, Kate does it all. The Princess of Wales begrijpt dat een aantal basisitems in ieders garderobe te vinden moeten zijn, zoals een mooie blazer met een fijn-gebreide trui eronder. Elegant doch warm. Ga net als Kate voor een stel stoere laarsjes, perfect voor een wandeling door het bos.

Kate Middleton bezocht in 2021 de Royal Air Force. Beeld: NL Beeld

Koningin Maxima

Iets wat altijd een goede keuze is, is een broekpak. In de herfst en winter kies je dan voor een wollen exemplaar. Hou alles redelijk in de zelfde kleurfamilie, maar kies voor een pop of colour in de blouse die je onder het pak draagt, net als Máx. Handschoenen aan en gaan!

Koningin Maxima tijdens het staatsbezoek aan Zweden. Beeld: NL Beeld

Prinses Beatrice

Prinses Beatrice houdt het simpel met een lange grijze trenchcoat met details. Een wollen trenchcoat is altijd een goede optie voor een classy look tijdens de herfst. Daaronder kun je dan een simpele jurk dragen, de jas steelt namelijk de show.

Princes Beatrice is aanwezig bij de premiere van een film. Beeld: NL Beeld

Meghan Markle

Ook Meghan ziet er altijd piekfijn uit en daarom hebben we een blik geworpen op haar herfstlooks van afgelopen jaren. Alhoewel ze ook wel eens Harry’s jas leent als ze samen een stukje gaan wandelen, heeft ze ook haar eigen collectie met warme winter coats. Ondanks dat het september was op deze foto, zijn we wel weg van deze look voor een koude herfstdag.

Meghan Markle in New York City. Beeld: NL Beeld

Prinses Diana

Dat wijlen prinses Diana een stijlicoon is, weten we natuurlijk allang. Ondanks dat ze Balmoral ‘haatte’, was er niks op haar kleurrijke country look aan te merken. Misschien is de felgekleurde sweater iets teveel van het goede, maar tegenwoordig is het wel weer on trend om een coltrui onder een trui met V-hals te dragen. De 80’s are back!

Charles en Diana op Balmoral in 1981. Beeld: NL Beeld

Queen Elizabeth

Ook wijlen koningin Elizabeth was een dame met een gevoel voor stijl. Als we iets van haar hebben geleerd op het gebied van mode, dan is het wel dat een monochromatisch pakje nooit misstaat. Om zichzelf tegen de elementen te beschermen, droeg de Queen van tijd tot tijd een shawl om haar perfect gekapte haar. Naast modieus dus ook functioneel, wij houden ervan.

Queen Elizabeth II is aanwezig bij de Cartier Polo Match in 1993. Beeld: NL Beeld

Als we verder iets van de royals leren om als een waar stijlicoon de herfst door te komen, dan is het wel dat een goed zittende blazer direct een outfit naar een hoger niveau tilt. Hou het verder vrij simpel – weinig accessoires, alleen het hoognodige – en je zit er koninklijk warmpjes bij dit seizoen.

Bron: Town&Country | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws