Fajah Lourens: ‘Ik maak me niet meer druk om de putjes in mijn billen’

'Eigenlijk heb ik nooit genoten van hoe strak ik toen in mijn vel zat'

Haar lichaam moest altijd strakker en haar relaties romantischer. Maar Fajah Lourens heeft inmiddels een andere mindset. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze over haar nieuwe motto, fitgirl imago en uiterlijk. “Uiterlijk is zeker belangrijk, want ik ben heel ijdel. Lange tijd vond ik mezelf alleen niet goed genoeg.”

Nieuw motto

Alleen nog maar dingen doen die je zelf leuk vindt. Dat is het nieuwe motto van Fajah Lourens. “Er zijn veel dingen die ik leuk vind, zoals mijn werk. Maar de dingen die ik niet zo leuk vind aan mijn werk, heb ik laten gaan”, vertelt ze in gesprek met Beau Monde. “Mijn hoofddoel is vrijheid, maar als je een groot bedrijf hebt, dan zit je verstrikt in je werkzaamheden. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik het ontwerpen van de kledinglijn van MKBM (haar bedrijf My Killer Body Motivation, red.) helemaal niet zo leuk meer vond. Er gaat zoveel tijd in personeel zitten en hoe meer personeel je hebt, hoe minder vrijheid. Dus ik dacht: ik laat de kledinglijn schieten en ga meer verdieping zoeken in mijn bedrijf”, deelt ze. “Zo kwam ik tot de conclusie dat ik over vier jaar Killerbody ga verkopen en mensen op een andere manier wil gaan inspireren.”

Fitgirl imago

Of ze het fitgirl imago daarmee ook van zich wil afschudden? “Ik hou nog steeds van sporten en gezonde voeding”, aldus Fajah. “In 2015 ontdekte ik fitness en het delen van mijn eigen journey en successen werd mijn succesformule. Dat is authentiek en echt, omdat ik er zelf doorheen ging en het voor iedereen toegankelijk was”, legt ze uit. “Maar inmiddels zit ik in een fase waarin ik denk: ik maak me niet meer druk om de putjes in mijn billen. Mindset vind ik veel belangrijker. Dus dacht ik: wat kan ik daar mee doen? En dat is dus opnieuw mensen meenemen op mijn reis.”

Fajah Lourens

Strak lijf

Daarmee is uiterlijk niet minder belangrijk geworden voor Fajah. “Uiterlijk is zeker belangrijk, want ik ben heel ijdel. Lange tijd vond ik mezelf alleen niet goed genoeg. Ik keurde mezelf af, vond mezelf te dik en focuste op dingen die ik lelijk vond aan mezelf. Terwijl er ook zoveel moois is om naar te kijken”, stelt ze. “Vroeger móest ik altijd elke dag trainen, maar eigenlijk heb ik nooit genoten van hoe strak ik toen in mijn vel zat”, blikt Fajah terug. “Je ziet namelijk altijd wel iets wat niet strak genoeg is. Vorige week zei ik mijn Pilates-lesje af, omdat mijn lijf rust nodig had, terwijl ik mezelf vroeger gewoon had gedwongen om te gaan. Ik ben veel bewuster bezig met wat mijn lijf nodig heeft, en minder met mijn ego dat een nog strakker lijf wil.”

Meer lezen? In de nieuwste Beau Monde vertelt Fajah Lourens openhartig over haar haar relatiebreuk, liefdesleven en emigratie naar Spanje. Vanaf woensdag 4 oktober in de winkel! 

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Danielle Dinkgreve | Visagie: Paul Benjamin

Laatste nieuws