Fajah Lourens over relatiebreuk: ‘Ging over mijn twijfels en intuïtie heen’

'Je brein kan je heel goed voor de gek houden.'

Haar lichaam moest altijd strakker en haar relaties romantischer. Maar Fajah Lourens heeft inmiddels een andere mindset, en straks een ander (single) leven in Spanje. In de nieuwste Beau Monde vertelt Fajah openhartig over haar nieuwe mindset, recente relatiebreuk en liefdesleven.

Nieuwe mindset

Fajah Lourens is altijd veel met haar uiterlijk bezig geweest. “Lange tijd vond ik mezelf alleen niet goed genoeg. Ik keurde mezelf af, vond mezelf te dik en focuste op dingen die ik lelijk vond aan mezelf. Terwijl er ook zoveel moois is om naar te kijken”, vertelt ze in gesprek met Beau Monde. Inmiddels kijkt ze er dan ook heel anders tegenaan. “Ik ben veel bewuster bezig met wat mijn lijf nodig heeft, en minder met mijn ego dat een nog strakker lijf wil.”

Hoe het komt dat haar mindset zo veranderd is? “Dat heeft toch wel te maken met de verschillende relaties die ik heb gehad. Als ik maar één relatie had gehad, dan had ik mijn ex nu de schuld gegeven van alles. Maar het waren er acht. Dan kan je niet alleen maar zeggen: ‘Het lag aan hem’”, stelt ze. “Ik werd uiteindelijk geconfronteerd met mezelf en heb gekeken naar wat mijn aandeel is. Als ik al deze relaties niet had gehad, was ik misschien nooit met mezelf aan het werk gegaan. Een relatie is echt een goede spiegel en ik geloof heel erg dat het ervoor zorgt dat jij groeit als mens.”

Twijfels en intuïtie

Onlangs is haar relatie met Patrick uitgegaan. “Ik heb de afgelopen weken veel gehuild, maar inmiddels ben ik oké”, vertelt ze daarover. “Het verdrietige van die relatie vind ik dat ik mezelf zo voor de gek heb gehouden. Vanaf het moment dat ik hem ontmoette, zei mijn onderbuikgevoel: ‘Nee, dit is hem niet’, maar ik ging over mijn twijfels en intuïtie heen”, deelt Fajah. “Je brein kan je heel goed voor de gek houden.”

Waarom ze over haar twijfels en intuïtie heen stapte? “Er zijn twee dingen waardoor ik erin ben getrapt”, vertelt Fajah. “Niet in wat hij deed, maar in mijn eigen ‘gevoel’. Het eerste stukje was dat hij hulp nodig had waardoor ik mij gezien voelde. Ik vind het leuk om mensen te helpen, maar het bleek dat ik dit niet voor de ander deed, maar om mij beter gezien te voelen”, legt ze uit. “Het tweede punt is dat hij superveel voor mij deed en dat had ik nog nooit meegemaakt in een relatie. Hij maaide mijn gras, maakte ’s ochtends koffie en hemelde me helemaal op. Ik was overrompeld, want ik deed het al jaren, en in al mijn relaties, alleen. Nu was ik ineens niet meer alleen. Daar was ik van onder de indruk.”

fajah lourens

Gut feeling

Hoewel het dus heel mooi leek, bleek de relatie voor het stel niet te werken. Waar het uiteindelijk toch misging? “Dat houd ik liever voor mezelf”, aldus Fajah. “Ik denk wel dat het vanzelfsprekend is dat als je zelf nog niet heel bent, dat je iemand aantrekt die ook niet heel is.” Het wegduwen van haar intuïtie is volgens Fajah een patroon. “Ik heb zes relaties gehad in tien jaar tijd en bij al die mannen zei mijn gut feeling ‘nee’ en daar ben ik bij allemaal overheen gestapt”, vertelt ze. “Ik ben iemand die verliefd wordt op de potentie van de relatie en van alles gaat idealiseren en romantiseren. Ik maak er vaak een sprookje van in mijn hoofd, zoals samen romantisch verhuizen naar Spanje. Maar je moet kijken naar de realiteit. Die zag er toch altijd anders uit.”

Meer lezen? In de nieuwste Beau Monde vertelt Fajah Lourens openhartig over haar haar fitgirl imago, emigreren naar Spanje en haar doelen. Vanaf woensdag 4 oktober in de winkel! 

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Danielle Dinkgreve | Visagie: Paul Benjamin

Laatste nieuws