Fajah Lourens: ‘Ik val niet per se op jongere mannen’

In haar begindagen bij ‘GTST’ verdiende ze 1.300 euro per maand. Nu heeft Fajah Lourens (38) een miljoenenbedrijf en wil ze voor haar veertigste multimiljonair zijn.

Lees ook

In haar begindagen bij ‘GTST’ verdiende ze 1.300 euro per maand. Nu heeft Fajah Lourens (38) een miljoenenbedrijf en wil ze voor haar veertigste multimiljonair zijn. Niet dat het allemaal rozengeur en maneschijn is, maar: “Als ik dan toch moet huilen, doe ik dat liever in een Porsche dan in een lelijk eendje.”

productie & tekst AGNES HOFMAN foto’s DARIO & MISJA styling DANIËLLE DINKGREVE make-up & haar JUDITH VAN DE LOO met dank aan TAP PORTUGAL, TIVOLI CARVOEIRO, THOMAS HOFMAN

“Het is zo mooi hier, ik kom bijna tot rust,” zegt Fajah als ze in robe en hotelslippers van haar suite in Tivoli Carvoeiro naar de glamroom loopt. We zijn in de Portugese Algarve, omdat Fajah wat ons betreft wel een break heeft verdiend. De single moeder van twee heeft met mykillerbodymotivation (MKBM) een waar fitness imperium opgebouwd, brengt op 11 februari een boek van Donny Roelvink uit over fitness, én lanceerde onlangs ‘Sex safe’, een informatief kinderboek over seks, dat ze maakte met kunstenaar Selwyn Senatori. En dan is er ook nog de film ‘Suriname’ – de rol nam ze over van Imanuelle Grives – die in februari uitkomt. En oh ja, ook een nieuwe liefde.

Hoe is dat in relaties, dat jij zo ambitieus bent?

“Een uitdaging! De vader van mijn kind vond het moeilijk dat ik ambities en succes had. Veel mannen met geld denken zo hoor; ze zien je toch liever thuis, dat je meer afhankelijk van ze bent. Ze willen de macht houden. Een succesvolle vrouw maakt onzeker. Ik neem hem niks kwalijk. Dat het niet werkte, lag niet aan hem. Ik heb mezelf laten tegenhouden, waardoor ik steeds minder ging verdienen. Dat liet ik zelf toe. Dat zou ik nu niet meer doen.”

Je hebt een nieuwe vriend… “

Over wie ik liever niet zoveel zeg. Daan is ondernemer, hij doet freelance sales. Ook voor mij. Hij brengt rust en structuur in mijn leven. Het is heel fijn en ik heb er een goed gevoel bij. Gelukkig steunt hij me in wat ik doe. Maar we hebben het wel te vaak over werk. En nee, ik val niet per se op jongere mannen. De vader van mijn zoontje was tien jaar ouder. Daan is zeven jaar jonger. Ik heb in het begin wel het gesprek gevoerd over kinderen. Ik heb er twee, van 19 en 12. En wil geen derde. Ik vind het fijn dat ze wat ouder zijn. Dat ik met mijn dochter kan brainstormen over wat ze wil met haar carrière. En dat ik na school, dankzij een kantoor aan huis, met mijn zoon bij een kop thee en iets lekkers de dag door kan nemen en hem kan helpen met zijn huiswerk."

Hoe belangrijk zijn je looks voor je?

“Ik zie nu wel dat ik ouder word. Dat is best confronterend, dat je niet meer dat meisje bent, maar echt een volwassen vrouw met een slappere kaaklijn. Je huid wordt gewoon minder elastisch. Ik zou best een facelift willen, maar dat kan je maar twee keer doen in je leven. Op mijn veertigste, zestigste, en wat doe ik dan? Dus voor nu houd ik het gewoon bij. Ik heb mijn fronsrimpel laten botoxen en ook een keer mijn lachrimpels laten opvullen. Jennifer Lopez is qua looks een voorbeeld. Zo wil ik oud worden, zij heeft heus wel iets laten doen maar je ziet niet precies wat. Jennifer is vijftig en ziet er nog geweldig uit. Maar ze sport ook veel, dat is goed voor een gezonde, elastische huid.”

 

Meer lezen over business babe Fajah? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook