De Weekendtips van Beau Monde

Fijn weekend!

Het weekend staat bijna voor de deur, dus Beau Monde zet weer de leukste en meest glamoureuze tips voor je op een rij – van selfcare tot shoptips. Fijn weekend!

Sta versteld van de Fabrique des Lumières

Tijd voor een beetje haute culture? Dan moet je naar Cultuurdorp Westergas in Amsterdam. Daar kun je nu genieten van de unieke expositie Van Vermeer tot Van Gogh, Mondriaan & Meer. Zoals de titel al verklapt, neemt deze tentoonstelling je mee door larger than life kunstwerken van allerlei Hollandse meesters.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim & Lyn (@amsterdamsdiary)

Deze unieke ervaring brengt de bekende schilderijen van deze grote namen tot leven, en laat je er doorheen lopen. Zo heb je kunst nog niet eerder ervaren! Een kaartje voor deze wonderbaarlijke tentoonstelling haal je hier. Met wie ga jij hier een kijkje nemen?

Gun je huid een voorjaarsschoonmaak

Huis aan kant, ramen gelapt, keukenkastjes schoon, zolder opgeruimd? Dan is het nu tijd voor je persoonlijke grote schoonmaak. Poets die laatste winterse grauwsluier van je snoet en get ready for summer met G.M. Collin!

Dit Canadese merk is een zogeheten cosmeceutical, ofwel een soort combi van cosmetica en pharmaceutica. Het merk ontstond in 1957, toen Dr. Lapinet, een gerenommeerde Parijse dermatoloog, pionierde met het gebruik van collageenkorrels bij slachtoffers van brandwonden om hun huid te helpen genezen en herstellen. Inmiddels heeft het merk talloze producten ontwikkeld die helpen bij reiniging, herstel en behoud van een gezonde huid. Nog altijd staat de wetenschap aan de basis en voeren chemici, dermatologen en biologen talloze onderzoeken uit om nieuwe producten te ontwikkelen die effectief zijn, en een minimaal risico op irritatie geven.

Detox voor stadse fratsen

In het kader van de grote schoonmaak, kiezen wij vandaag voor een thuisbehandeling met een ooggel en serum uit de City D-Toxlijn. Speciaal ontwikkeld om de gevolgen van (stads)vervuiling tegen te gaan. Zo wordt ons huidje net zo schoon en stralend als die fris gelapte ramen.

Voor een extra grote make over is een behandeling in de beautysalon het toppunt van verwennerij. Om meer te ontdekken over dit merk en de schoonheidsspecialisten die werken met hun producten, check hun website: GMCollin.nl

Haal een gratis ijsje bij Ben & Jerry’s

Eigenlijk valt dit tipje net ná het weekend, maar hij is zo leuk dat we ‘m je niet willen onthouden. Komende dinsdag is het namelijk weer Free Cone Day bij Ben & Jerry’s! Ook in Nederland wordt deze traditie van het bekende ijsmerk gevierd.

Free Cone Day Ben & Jerry's
Beeld: Ben & Jerry’s

Zo schrijft het ijsmerk: “Iedereen is dinsdag 16 april welkom tussen 12:00 uur en 20:00 uur bij de Ben & Jerry’s Scoop Shop op de Witte de Withstraat in Rotterdam, om te komen genieten van Ben & Jerry’s ijs boordevol chunks en swirls.” Dat klinkt heel goed, toch?

Geniet van het nieuwe Marc Jacobs-parfum

Natúúrlijk zijn we bij Beau Monde groot fan van alle parfums uit de Daisy-lijn van Marc Jacobs. En nu is er een nieuw geurtje in deze collectie toegevoegd. Daisy Wild Marc Jacobs is een fris-fruitige geur met een stel zoete noten, die perfect is voor het voorjaar.

Daisy Wild Marc Jacobs

De topnoot van de nieuwste toevoeging aan de Daisy-lijn is bananenbloesem, met een hartnoot van jasmijn en macadamia, en basisnoten van sandelhout en vetiver. Je haalt het nu bij je lokale parfumerie of online via de website van Marc Jacobs. Uiteraard mét vrolijk bloemig flesje, zoals dat heurt bij de Daisy-producten.

Kijktips

Na het shoppen even bijkomen op de bank? Zet dan de popcorn maar klaar, want er is weer een hoop leuks te zien op de streaming-diensten. Zo verschijnt het klassieke historisch drama Orlando morgen op Pathé Thuis – over liefde, verlangen, en het hof van koningin Elizabeth I.

Gisteren is op Netflix de film Rocketman verschenen, over het verhaal en de extravagance achter niemand minder dan Elton John. Daarnaast is vorige week natuurlijk de film Scoop op Netflix uitgekomen, over dat roemruchte interview van prins Andrew. Als je deze nog niet gezien hebt, is dit ook een absolute aanrader.

Fijn weekend!

Beeld: Unsplash, Clem Onojeghuo

Laatste nieuws