Máxima-acteurs aangekomen in Cannes: ‘Droom die uitkomt’

Vanuit het prestigieuze Cannes nemen Delfina Chaves en Martijn Lakemeier ons mee op deze spannende dag.

Vandaag is een bijzondere dag voor Delfina Chaves en Martijn Lakemeier. De hoofdrolspelers van de nieuwe Videoland-serie over onze koningin zijn op het Cannes International Series Festival. Daar gaat Máxima vandaag in première.

Internationaal succes

In Nederland kijken we al maanden uit naar de langverwachte serie Máxima, maar onlangs werd bekend dat er ook internationaal grote belangstelling is voor de Videoland Original. Máxima is aangekocht door Warner Media voor het streamingplatform Max in Latijns-Amerika. Daarnaast is de serie verkocht aan Israël’s Hot, het Kroatische HRT, ORF voor Oostenrijk, LV1 in Letland, én aan Slowakije.

Cannes

En alsof dat internationale succes nog niet genoeg was, kondigde Videoland vorige maand nóg meer exciting nieuws aan over de serie.  “De high-end dramaserie Máxima is geselecteerd voor het prestigieuze Canneseries”, liet de streamingdienst toen weten. Inderdaad, Cannes: hét jetsetoord op steenworp afstand van Monaco, waar alle  Hollywood-bobo’s jaarlijks samenkomen voor het filmfestival en wij vervolgens op een afstandje kunnen smullen van de glamour op de rode loper. Sinds enkele jaren heeft het stadje echter ook een serie-festival, onder de naam Canneseries. Hier wordt de crème de la crème van de televisiewereld nog eens extra in de spotlights gezet.

Droom

Vandaag is voor Delfina Chaves en Martijn Lakemeier die Cannes-droom uitgekomen. “Een enorme verrassing ook, want we hoorden pas een paar weken geleden dat de serie hier te zien zou zijn”, aldus Martijn vanuit Frankrijk tegen ANP. “Ik heb toen wel even een gat in de lucht gesprongen. Het is een hele mooie erkenning voor de serie en een beloning voor het hele team dat er zo hard aan gewerkt heeft.”

Ook Delfina, die in de huid van Máxima Zorreguieta kruipt, kan haar geluk niet op nu ze op het punt staat de wereldpremière in Cannes mee te maken. “Het is echt te gek. Ik moet mezelf ook voortdurend knijpen om te checken of het allemaal wel echt is wat er gebeurt”, zegt ze. “Het is een gekkenhuis, maar de mensen zijn zo ontzettend aardig. Een droom komt uit!” Afgelopen zondag zag ze zichzelf voor het eerst in bioscoopformaat. “Ik zal er nooit aan wennen om mijn hoofd zo groot in beeld te zien”, aldus een lachende Delfina.

Liefdeskoppel

Dat Delfina en Martijn inmiddels niet alleen meer een verliefd koppel spelen, maar dat ook zíjn, maakt deze dag extra speciaal. “We hebben het heel leuk met elkaar, dus het is ook erg leuk om dit samen in Cannes te beleven”, zegt Martijn. Hoe de toekomst eruit komt te zien voor de tortelduifjes, blijft nog even afwachten. “We nemen het een beetje zoals het komt allemaal.”

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws