Videoland-serie Máxima gaat de wereld over: internationaal veel belangstelling

De serie zal straks in landen over de hele wereld te zien zijn.

Vanaf 20 april kunnen we ein-de-lijk kijken naar de langverwachte Videoland-serie Máxima. Maar wat blijkt? Niet alleen wij Nederlanders staan te popelen om Martijn Lakemeier en Delfina Chaves te zien in de rol van onze koning en koningin. Ook op internationale schaal is er enorm veel belangstelling voor de serie.

Releasedatum

We konden ons geluk niet op toen Videoland aankondigde een serie te gaan maken over Máxima. Het leven van onze koningin is nu eenmaal allesbehalve standaard, en dus perfect materiaal voor nieuw royal kijkvoer. Lang tastten we in het duister over de releasedatum, maar eind vorig jaar verloste Videoland ons uit ons lijden. De streamingsdienst liet toen weten dat we dat er vanaf zaterdag 20 april wekelijks een aflevering te zien is.

Internationaal succes

Hoewel de serie dus het verhaal vertelt over het leven van ónze koningin, zijn wij Hollanders niet als enige enthousiast over de release. Millstreet Films laat namelijk weten dat er grote internationale verkoopsuccessen zijn geboekt. Máxima is aangekocht door Warner Media voor het streamingplatform Max in Latijns-Amerika. Daarnaast is de serie verkocht aan Israël’s Hot, het Kroatische HRT, ORF voor Oostenrijk, LV1 in Letland, én aan Slowakije.

Recap

Voordat Máxima de wereld over gaat, nog even een kleine recap: de serie is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten, en vertelt het verhaal van Máxima’s leven – vanaf haar jongere jaren in Argentinië tot aan haar huidige leven als koningin van Nederland. Het startpunt van de serie is de eerste ontmoeting van Máx en Willem-Alexander in 1999.

Echte liefde

We weten inmiddels al een tijd dat de hoofdrollen worden vertolkt door de Nederlandse Martijn Lakemeier, die Willem-Alexander speelt, en de Argentijnse Delfina Chaves, die in de rol van Máxima kruipt. Onlangs onthulden de acteurs giechelend dat de vonk op set is overgeslagen en zij dus nu in real life ook een love couple zijn. Dat móet de serie wel ten goede komen!

Bron: Millstreet Films | Beeld: Martijn van Gelder

Laatste nieuws