Zien: Portugese prinses Maria Francisca trouwt haar Duarte

Groot feest in Portugal!

Het was een komen en gaan van royals, adellijken, en degenen die claimen hun rechtmatige erfgenamen te zijn in Portugal dit weekend. Daar stapte Infanta Maria Francisca, de dochter van Dom Duarte Pio namelijk in het huwelijksbootje met haar grote liefde, Duarte de Sousa Araújo Martins.

Verliefd, verloofd, getrouwd

Eind vorig jaar kwam er groot nieuws vanuit de Braganza-familie: Maria Francisca was namelijk verloofd met advocaat Duarte. En als dochter van de achterkleinzoon van Portugese koning Manuel I, waren er natuurlijk hoge verwachtingen van de bruiloft!

Nu hebben we er even op moeten wachten, maar dit weekend was het dan eindelijk zover – en als we de kiekjes mogen geloven was het een sprookjesachtige dag voor het gelukkige paar!

Groot feest

De dag begon met een religieuze ceremonie in de Basílica Palácio de Mafra. Hier gaf het paar elkaar het jawoord, waarna zij als Hertog en Hertogin van Coimbra de basiliek weer verlieten.

Voor de gelegenheid droeg Francisca een bruidsjapon van Luzia do Nascimento, die zij combineerde met de Koningin Amélies diamanten diadeem, weet Royal Watcher Blog te melden.

’s Avonds was er vervolgens tijd voor een minstens zo mooi galadiner, waar de Infanta in een nieuwe japon voor de dag kwam – wederom van de hand van Luzia do Nascimento. Haar kunstige opgestoken kapsel met tiara ruilde ze bovendien in voor een meer casual coupe. Naar eigen zeggen was haar voornaamste eis voor de tweede jurk dat ze er de hele nacht in wilde dansen, schrijft Royal Watcher Blog.

Bij deze elegante outfit droeg de hertogin een set imposante juwelen, die zij heel bewust had gekozen. Zo deelde ze enkele weken geleden: “In zowel de ring als de oorbellen heb ik mijn grootmoeder Francisca én Duarte bij me.” Zoet!

En het allermooiste accessoire? Dat was natuurlijk die gelukkige glimlach van de blozende bruid!

Almanach de Gotha

Een beetje royal wedding wordt daarnaast natuurlijk goed bezocht door collega-vorsten en prinsen en prinsessen in de dop. Dat geldt óók als je troon eigenlijk al een ruime eeuw geleden is afgeschaft. Zo bleek dit weekend bij de Portugese bruiloft van de Hertogin van Coimbra! Via sociale media hebben verschillende vorstenhuizen (en eventuele omstreden opvolgers) kiekjes gedeeld van de grote dag.

Zo waren natuurlijk de families van de hertog en hertogin aanwezig, schoven Luxemburgse prinsen Guillaume en Louis aan, drentelde groothertogin Maria Vladimirovna voorbij, en zagen we onder meer afstammelingen van de Pruisische, Franse, en Oostenrijkse adel de revue passeren. Kortom: een goed feestje daar in Portugal!

Bron: Royal Watcher Blog | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws