Tiaramoment: Amalia schittert met bijzonder diadeem op verjaardag Deense prins

Wow!

Het is vandaag groot feest in Denemarken. Daar wordt prins Christian, tweede in de lijn van troonopvolging, namelijk achttien jaar oud. En dat wordt op z’n koninklijks gevierd met een groot gala. De jonge generatie is op dat feestje goed vertegenwoordigd. Naast prinses Elisabeth en prinses Ingrid-Alexander is ook prinses Amalia aanwezig. Ze schittert in een prachtige royal blue dress. Ook heeft de kroonprinses voor de gelegenheid een aantal bijzondere sieraden uit de kast getrokken.

NLBeeld

Oude juwelen in een nieuwe jas

De koninklijke jurk van de Prinses van Oranje is van Belgische makelij. Modekoninginmaxima.nl weet te melden dat de diepblauwe jurk van het merk Essentiel Antwerp is. Toch zijn het met name de juwelen van Amalia die de show stelen. In de tiara zijn verschillende saffieren verwerkt die koning Willem III in 1879 cadeau gaf aan Emma als huwelijksgeschenk. Voor het collier zijn ook juwelen van Wilhelmina gebruikt.

Het is niet voor het eerst dat we het collier te zien krijgen. Koningin Maxima droeg hem ook al eens naar een evenement in 2017.

Royal gastenlijst

Ter ere van de 18e verjaardag van prins Christian, die na zijn vader aan de beurt is om koning te worden, heeft koningin Margrethe een galadiner georganiseerd. Onze 19-jarige kroonprinses is niet de enige hooggegadigde op dat feest. Naast allerlei Deense leeftijdsgenoten is ook de Zweedse prinses Estelle samen met kroonprinses Victoria op het feest aanwezig.

Verder staan ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra, de Belgische prinses Elisabeth en prins Charles van Luxemburg op de gastenlijst. Prinses Leonor van Spanje is de grote afwezige van de nieuwe koninklijke generatie.

Bron: Modekoninginmaxima.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws