Om deze reden droegen Máxima, Amalia en Alexia maar één handschoen tijdens Prinsjesdag

Beide prinsessen nemen een voorbeeld aan hun moeder.

Royalty watchers weten dat koningin Máxima vaak maar één handschoen draagt. Maar waarom doet ze dat eigenlijk, en belangrijker nog: waarom volgden Amalia en Alexia haar voorbeeld tijdens Prinsjesdag?

Prinsjesdag looks

Het was vorige week een extra speciale Prinsjesdag: voor het eerst nam ons koningspaar maar liefst twee dochters mee naar de officiële gelegenheid. En meer Oranje ladies betekent natuurlijk ook méér royal outfits. Wij konden ons geluk dan ook niet op toen naast Máx en Amaal, ook Alexia uit de koets stapte. De koningin in bontgekleurd Claes Iverson, Amalia in royal blue en Alexia zoals gewoonlijk stunning in haar eigenzinnige kledingsmaak: het was een mooi gezicht.

Eén handschoen

De oplettende kijker heeft echter naast de fabuleuze outfits, ook een ander detail gespot. Zowel Amalia als Alexia verschenen namelijk met slechts één handschoen, zoals hun moeder ook vaak doet. Aan Blauw Bloed vertelt modejournalist Josine Droogendijk dat Máxima kiest voor het dragen van handschoenen om zich te onderscheiden en op te vallen als koningin. Vaak mist er alleen één, en dat is niet omdat ze die onderweg verloren is. Volgens Droogendijk draagt de koningin er maar één vanwege de aanraking die voor veel mensen belangrijk is. “Je weet het wel, ook wel van koninklijke bezoekjes. Dan komt koningin Máxima langs het publiek en geeft ze handen. Dan zeggen mensen achteraf: ‘Oh, ik ga nooit meer mijn handen wassen.’ Dus die aanraking is heel waardevol.”

Tijdens hun verschijning op Prinsjesdag zagen we dat zowel Amalia als Alexia hun moeder opvolgden door één handschoen te dragen. De prinsessen droegen ‘m alleen niet aan dezelfde hand: waar Alexia de handschoen net als Máxima links droeg, pronkte de handschoen van Amalia aan haar rechterhand. Waarom dat zo is, durven we niet met zekerheid te zeggen – al zou een logische verklaring kunnen zijn dat de kroonprinses in tegenstelling tot Máx en Alexia linkshandig is.

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws