Glamoureuze Prinsjesdag: dit dragen Máxima, Amalia en Alexia

Eén koningin, twee prinsessen: drie adembenemende looks.

Vandaag is de dag eindelijk daar: de eerste Prinsjesdag waarop Máxima met maar liefst twee dochters verschijning maakt bij de officiële gelegenheid. Máx zelf doet het uiteraard met twee vingers in de koninklijke neus, Amalia heeft vorig jaar al even kunnen wennen en Alexia heeft een primeur te pakken. Wij laten de miljoenennota even voor wat het is, en spoelen meteen door naar het allerbelangrijkste: de outfits van de Oranje ladies.

Máxima

Máxima schrijft vandaag een stukje modegeschiedenis. Waar de koningin op voorgaande Prinsjesdagen steevast een glamoureuze jurk uit de royal kledingkast trok, verschijnt ze vandaag voor het eerst in pak met daarover een opvallende, gebloemde mantel. Modekoningin Máxima weet ons te vertellen dat het gaat om een exemplaar van Máx’ favoriete ontwerper Claes Iversen. Het abrikooskleurige ensemble heeft de koningin eveneens bij Iversen geshopt – wel zo efficiënt natuurlijk. Een Prinsjesdag is geen Prinsjesdag zonder opvallende hoed, en dus pronkt er op het hoofd van Máxima een handgemaakte bloem van Berry Rutjes.

Bron: NL Beeld

Amalia

Amalia, vastbesloten om haar fashion-succes op Prinsjesdag in een stijgende lijn door te zetten, schittert vandaag in royal blue. De prinses draagt een japon van het Britse demi-couture merk Safiyaa, een stel beigekleurige pumps en een hoedje uit Máx’ garderobe. Ook de koningsblauwe oorbellen lijkt ze van moederlief te hebben geleend.

Bron: NL Beeld

Alexia

Dan de outfit waar de Beau Monde-redactie onlangs al op los over speculeerde: die van Alexia, die vandaag haar debuut maakt op Prinsjesdag. Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk, moet de prinses gedacht hebben. Een beetje giebelend doch zelfverzekerd stapte ze dan ook in een prachtige roze japon de koets uit.

Bron: NL Beeld

Van ZARA deze keer geen sprake: volgens Modekoningin Máxima gaat het om een exemplaar van het Australische merk Zhivago. Haar royal lokken draagt de prinses los, met enkel en alleen een subtiel, bloemig accessoire aan de zijkant. Zo te zien heeft het middelste A’tje een prima middenweg kunnen vinden tussen de koninklijke tradities en haar eigenzinnige kledingsmaak. Fashion wise absoluut een geslaagd debuut voor Alexia!

Bron: Modekoningin Máxima, All Things Amalia | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws