Alexia’s eerste Prinsjesdag: wat draagt de prinses?

De Beau Monde-redactie heeft in hun glazen bol gekeken.

Morgen is het zover! Dan mag prinses Alexia voor het eerst naast haar ouders en grote zus haar verschijning maken tijdens Prinsjesdag. Een hele mijlpaal natuurlijk, en wij vragen ons dan ook af: wat zal de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima uit de kast trekken voor deze officiële gelegenheid? De Beau Monde-redactie speculeert er vrolijk op los met hun collega’s!

Modeprinses

Het is vrij algemeen bekend dat prinses Alexia niet vies is van een beetje fashion. Een prinses naar ons hart, natuurlijk, die over de jaren een lekker eigen gevoel voor stijl ontwikkeld heeft. Daar staat tegenover dat Prinsjesdag natuurlijk bol staat van de protocollen en tradities – hoe gaat Alex dit combineren met haar eigenzinnige kledingsmaak?

Budgetproof

Wanneer we deze vraag hier op de redactie stellen, reageren verschillende collega’s in koor: “Zara!” Het valt inderdaad niet te ontkennen dat de prinses een groot fan is van de Spaanse modegigant. Zo verscheen ze bij de fotosessie van 2021 in een top en broek van het betaalbare label.

alexia
Beeld: Brunopress

Het zou bovendien een mooie voortzetting zijn van de trend die zus Amalia is begonnen door vorig jaar een bijzonder betaalbaar kleedje van Asos te dragen voor haar eerste Prinsjesdag. Online redactielid Rowan ziet Alexia ook zelf nog wel voor Asos kiezen. “Ik denk dat ze of in een Zara-outfit verschijnt óf in een Asos-outfitje.”

Goed gejat

Daarnaast voorspellen verschillende collega’s dat Alexia haar outfit niet online geshopt heeft, maar simpelweg in moeders kledingkast is gedoken. Zo vult Rowan aan: “Een oude klassieker van Máx sluit ik ook niet uit.”

Onze collega Sabine van Marie Claire stelt: “Tijdens Alexia’s eerste officiële werkbezoek gaf de prinses eerlijk toe dat ze het best spannend vond. Ondanks haar fashion forward attitude denk ik daarom dat ze het traditioneel en misschien zelfs een tikje bescheiden houdt. Mijn voorspelling is dat ze in een toffe two-piece van Zara verschijnt – of iets chiquer: in eentje van Máx & Co – en een mooi tijdloos accessoire van Máxima zal lenen. Een vooruitstrevende sans-hoed look bewaart ze voor volgend jaar.”

Dat de Oranje-dames graag hun outfits aanvullen met geleende accessoires is al jaren bekend. Van Gianvito Rossi’s tot kekke tasjes, of simpele basics om een simpele outfit naar een hoger niveau te tillen zoals deze riem van Maison Vaincourt:

Beeld: NL Beeld

Redacteur Esther sluit zich hierbij aan: “Ik denk dat we Alexia gaan zien in een minder traditionele look dan waarvoor haar zus en moeder doorgaans kiezen. Ik gok op een hip doch chic ensemble van Zara, gecombineerd met een subtiele hoed en een tasje uit Máxima’s kast. Wellicht dat ze ook een stel Gianvito Rossi’s uit moeders garderobe leent.”

Dit zagen we natuurlijk onlangs al bij Alexia’s eerste officiële royal duty als volwassen prinses, toen ze de prachtige Oscar de la Renta-japon én bijpassende clutch uit haar moeders kast tevoorschijn haalde.

alexia
Beeld: NL Beeld

Ook Grazia’s Sanne voorspelt: “Er gaat ongetwijfeld weer iets van Máxima in de recycling bij de A’tjes.” Collega Christel sluit zich hierbij aan en stelt: “Waar Alexia ook verschijnt; met haar outfits steelt ze altijd de show bij publieke optredens. Alexia lijkt me het type Gen Z dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Het zou me dan ook niks verbazen als ze weer in de kledingkast van mama Máx duikt om een jurk van haar moeder te lenen.”

Ook onder de Beau Mondes zelf is natuurlijk uitgebreid gespeculeerd over Alexia’s outfit. Online redacteur Sandy voorspelt: “De prinses mag dan lekker fashion forward zijn, ze zal voor een grote dag als dit niet te veel van de gebaande paden willen wijken. Een mooie japon van Sandro of Maje lijkt me geen gekke keuze, maar eigenlijk hoop ik dat ze een Jan Taminiau of Claes Iversen uit moeders kledingkast leent. Als modeprinses je locals steunen is immers wel zo toepasselijk.”

Adjunct-hoofdredacteur Sandra ziet de prinses ook lenen uit Máxima’s indrukwekkende garderobe. “Misschien looks van Maxima die haar leuk zullen staan? Aangezien we allemaal de broekriem zullen moeten aanhalen…”

Kortom: écht baanbrekende outfits voor de prinsessenprimeur verwachten we niet. Maar ja, Alexia heeft ons wel vaker verrast, dus wie weet!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws