Tot ziens Ariane! Koninklijk Huis deelt foto van dochter bij nieuwe school

De jongste prinses heeft het ouderlijk huis verlaten.

Na het tussenjaar van prinses Amalia, en de twee jaren in Wales van prinses Alexia, is het nu de beurt aan prinses Ariane om haar vleugels uit te slaan. De jonge prinses is vandaag vertrokken naar het pittoreske dorpje Duino, waar zij aan het United World College haar middelbare school zal afmaken. Het Koninklijk Huis heeft voor de gelegenheid op sociale media een foto gedeeld van de prinses.

Van Den Haag naar Duino

Ze heeft haar zussen om beurten zien vertrekken en terugkomen, en dat heeft prinses Ariane duidelijk op ideeën gebracht. Zo werd in mei bekendgemaakt dat de prinses na haar zomervakantie zou beginnen op het UWC Adriatic, de Italiaanse tak van dezelfde kostscholengemeenschap waar haar zus en vader in Wales een diploma behaalden.

Aan de kust, in een kasteel, in het schilderachtige Italiaanse landschap nabij Trieste gaat het jongste A’tje nu aan de slag voor haar Internationaal Baccalaureaat. Het is nét even anders dan vanaf Paleis Huis ten Bosch op de fiets naar het gymnasium.

Ciao Bella!

Waar we bij Alexia nog een foto kregen vanaf de drempel van paleis Huis ten Bosch, is het kiekje van Ariane aanzienlijk zonniger. Zij poseert voor de poort van haar kostschool aan de Italiaanse kust. “Aangekomen in Italië!”, valt er bij de foto te lezen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)


Net als bij het afscheid van haar oudere zus, is trotse vader Willem-Alexander voor de gelegenheid zélf achter de camera gekropen. Ook de Oranjes zijn natuurlijk gewoon een gezellig gezinnetje dat vooral heel trots is op hun jongste dochter en zusje.

Leeg nest

In gesprek met Story vertelde koningin Máxima al eens dat ze het wel pittig zou krijgen met het vertrek van haar dochters. Toen Amalia én Alexia tegelijkertijd het ouderlijk huis tijdelijk vaarwel zegden, stelde Máx nog dat er misschien wel té veel aandacht zou zijn voor de achterblijvende Ariane.

Maar, zo stelde HM wijselijk: “Dat is de rol van de ouders. Ze opvoeden en koesteren zodat ze uiteindelijk van hun vrijheid kunnen genieten en hun eigen leven kunnen leiden.” Kortom, het is Ariane gegund.

Bron: Beau Monde archief | Beeld: RVD

Laatste nieuws