Nieuwe start: prinses Ariane begint deze week aan groots avontuur

De prinses neemt een sprong in het diepe!

Zus Alexia vertrok naar Wales, net als hun vader, en Amalia maakte ‘gewoon’ in Nederland haar gymnasium af. En prinses Ariane? Die doet het nog weer anders: het koningshuis maakte in mei bekend dat het jongste A’tje haar school afmaakt in Italië. Inmiddels is de zomervakantie voorbij, en staat het Italiaanse avontuur van de prinses voor de deur.

Internationaal baccalaureaat

Van een beschermd bestaan achter paleispoorten naar een campus-leven aan de Adriatische Zee: je moet het maar durven. De jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima heeft in elk geval besloten dat zij haar middelbare school op deze bijzondere locatie wil afronden.

In het kustdorpje Duino, vlakbij Trieste, ligt namelijk het United World College Adriatic. Dit prestigieuze instituut is onderdeel van dezelfde scholengemeenschap als het UWC Atlantic, waar vader en zus hun Internationaal Baccalaureaat behaalden.

Lat ligt hoog

Arianes vertrek naar Duino betekent dat de prinses een aantal uitdagende jaren voor de boeg heeft. Zo deelde collega-prinses Leonor, die net als Alexia in Wales studeerde, al dat de examens haar erg zwaar vielen. De scholengemeenschap zelf laat ook duidelijk weten dat ze veel van hun leerlingen verwachten.

“Wij geloven dat educatie jonge mensen zou moeten helpen ontdekken dat verandering mogelijk is, en dat zij dit kunnen verwezenlijken”, stelt de scholengemeenschap op hun website. In de praktijk komt dit er op neer dat de leerlingen aan één van de prestigieuze kostscholen naast hun gewone curriculum ook worden betrokken bij allerhande liefdadigheidsprojecten en initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, diversiteit, en community.

Vertrek

Een snelle blik op de jaarkalender van de school verklapt bovendien dat de eerstejaars deze week nog in Duino verwacht worden: op 24 en 25 augustus moet de kersverse lichting ambitieuze leerlingen hun intrek nemen in de Italiaanse campus.

Toen grote zus Alex twee jaar geleden vertrok richting Wales, deelden de Oranjes nog een vrolijk kiekje van de prinses, die dúidelijk stond te popelen om te proeven van een leven buiten het ouderlijk toezicht.

We verwachten natuurlijk dat er van prinses Ariane deze week óók zo’n vrolijk kiekje verschijnt. Zou de prinses bijvoorbeeld een eigen gitaartas meeslepen richting de muzikale kostschool?

Wij gaan ons in elk geval nog even zitten vergapen aan de schilderachtige kiekjes die de school deelt vanuit Duino…en wie weet spotten we binnenkort ook Ariane die haar talenten toont!

Bron: UWC Adriatic, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws