Zien: Spaanse royals nemen emotioneel afscheid van kroonprinses Leonor

De prinses van Asturias krijgt het nog zwaar!

Ze is nét terug uit Wales, net als jaargenootje Alexia, maar voor Spaanse kroonprinses Leonor dient het volgende avontuur weg van paps en mams zich alweer aan. Vandaag heeft de prinses van Asturias namelijk haar familie weer voor een langere periode vaarwel gezegd om te beginnen aan haar militaire opleiding in Zaragoza.

Uitzwaaien

Vorige week werden ze nog gespot in hun vakantiekloffie op Mallorca, maar voor de Spaanse familia real is de tijd van relaxen alweer afgelopen. Zo moesten Felipe, Letizia, en Sofía vandaag hun Leonor uitzwaaien voor de start van haar militaire opleiding.

Dit levert een aantal bijzonder zoete familiefoto’s op van de Spanjaarden. Er worden laatste knuffels en klapzoenen uitgedeeld…

…nog een schouderklopje van vaderlief…

leonor
Beeld: NL Beeld

…en weg is ze.

Leonor

Militaire opleiding

Als eerste in lijn naar de troon ziet de zeventienjarige kroonprinses inmiddels ook een rol als opperbevelhebber van het Spaanse leger aan de horizon. Geen wonder dus, dat ze zich hier net als haar vader goed op wil voorbereiden.

Afgelopen voorjaar deelde het Spaanse hof uit hoe de toekomst van hun troonopvolger eruit zou zien. Eerst staat er een jaar aan de Academia General Militar in Zaragoza op de planning. Daarna volgt ze een jaar bij de Spaanse marine, en het laatste jaar besteedt de prinses bij de Spaanse luchtmacht.

Leonor is bovendien niet de enige prinses die in voorbereiding op de troon proeft van het militaire leven. Belgische kroonprinses Elisabeth heeft haar eenjarige opleiding aan de Koninklijke Militaire School inmiddels ook afgerond, en de Oranjes deelden vorig jaar enkele foto’s van Amalia uit haar meeloopperiode bij de verschillende takken van Defensie.

Even spieken

Aan het begin van haar zomervakantie werd Leonor ook al gespot bij de militaire academie. Toen kwam zij samen met haar ouders opdagen bij een afstudeerceremonie in de brandende zon.

leonor felipe letizia
Beeld: NL Beeld

Als alles volgens de planning verloopt, is Leonor dus binnenkort weer aanwezig bij deze ceremonie – maar dan aan de andere kant van deze royale reling, in uniform, en met een jaar vol ervaring en kennis erbij!

Bron: Beau Monde archief, Twitter @casareal | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws