Spaans hof deelt groot nieuws voor prinses Leonor

De prinses volgt in de voetsporen van haar vader.

Het is een drukke week voor de koninklijke familie van Spanje. Gisteren deelden we nog het bericht dat dochtertje Sofía binnenkort een flinke mijlpaal staat te wachten. Nu is er ook groot nieuws naar buiten gekomen over oudere zus Leonor, die op dit moment net als onze eigen Alexia op het Atlantic College in Wales studeert.

Eindexamens

De laatste loodjes voor de leerlingen van het UWC Atlantic College zijn inmiddels aangebroken. Máxima deelde onlangs nog met de pers dat dochter Alexia zich vol op haar examens heeft gestort. En dat is geen koud kunstje!

Ook Leonor zelf deelde al eens dat het flink bikkelen is op de Walese kostschool. De hoge eisen en eindeloze stapels huiswerk van de school vallen de Spaanse prinses ‘heel zwaar‘, deelde ze destijds. Gelukkig is de zeventienjarige prinses bijna klaar met haar schooltijd. Maar veel tijd om bij te komen heeft zij niet. Het Spaanse hof kondigde gisteren namelijk de toekomstplannen van de prinses aan.

Net als papa

Als kroonprinses, was het natuurlijk al bekend dat Leonor in de voetsporen van haar vader zou volgen. Zo deelde het Spaanse hof afgelopen najaar al dat Leonor een militaire opleiding zou volgen in aanloop naar de troon.

Gisteren werd echter duidelijk hoe dat er precies uit gaat zien voor de jonge troonopvolgster. September aanstaande start Leonor namelijk met een driejarige militaire opleiding. Eerst staat er een jaar aan de Academia General Militar in Zaragoza op de planning. Daarna volgt een jaar bij de Spaanse marine, en haar laatste jaar besteedt de prinses bij de Spaanse luchtmacht.

Militaire ervaring

Leonor is natuurlijk niet de enige troonopvolger die de nodige militaire kennis op moet doen. Eind vorig jaar deelde ons eigen koningshuis nog enkele foto’s van Amalia, die een aantal maanden van het militaire leven mocht proeven bij de Nederlandse landmacht, luchtmacht, en marine.

Belgische prinses Elisabeth heeft haar militaire training aan de Brusselse Koninklijke Militaire School er inmiddels ook al op zitten. Hier volgde zij de opleiding ‘Sociale en Militaire Wetenschappen’. Het hoort er natuurlijk ook een beetje bij als troonopvolger – wie weet kan Leonor nog tips uitwisselen met haar mede-kroonprinsessen om die drie (ongetwijfeld pittige) jaren als militair door te komen.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws