Koninklijk huis deelt kiekjes van Amalia zoals we haar niet eerder gezien hebben

In de voetstappen van haar vader!

Op de valreep voor het weekend kwamen de Oranjes zojuist met een reeks nieuwe foto’s van prinses Amalia. En waar we de kroonprinses inmiddels kennen in haar casual studenten-outfits, feestelijke Koningsdag-looks en zelfs glamorous tiara-kledij, kunnen we nu een heel nieuwe kledingstijl toeschrijven aan de duidelijk veelzijdige prinses.

Proeven bij Defensie

Amalia heeft namelijk de afgelopen maanden geproefd van het leven bij Defensie. Geen gekke keus – ook vaderlief had een redelijk aantal militaire functies voor hij in dienst trad als koning. “Het afgelopen jaar heeft de Prinses van Oranje kennisgemaakt met drie onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht, ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. Zij maakte kennis met de Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine”, deelde het koningshuis via hun officiële Instagram-account.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Drie takken

De Prinses van Oranje maakt hoe dan ook indruk met de bijzondere foto’s. Van poseren tussen de golven tot kiekjes vanuit een tank: het lijkt erop dat C-A het in elk van de bijzondere situaties helemaal naar haar zin heeft.

“Tijdens een bezoek aan vliegbasis Volkel maakte de Prinses van Oranje kennis met de Koninklijke Luchtmacht. Zij vloog mee met een trainingsvlucht van een F-16 en sprak met medewerkers”, valt er te lezen. Bij de Landmacht werd de prinses vervolgens onder meer in een tank gespot, en ontmoette zij militairen van het Cavalerieregiment dat naar haar vernoemd is, het ‘Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia’.

Bij de Koninklijke Marine mocht Amalia ook echt zelf aan de slag. Zo heeft ze (zij het met begeleiding) een onderzeeboot bestuurd en boven water laten komen. Kortom: Amalia is van alle markten thuis. Hoeveel militaire titels zou de kroonprinses verwerven voor zij deze met een toekomstige kroning weer moet inleveren?

Bron: Instagram @Koninklijkhuis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws