Charlene en Albert poseren met de kids voor hun eigen kunstwerkje

De prinselijke familie toont hun creatieve talent!

In februari deelden we al dat Charlene en Albert van Monaco zich van hun artistieke kant lieten zien. In een hoop designerstukken in de weer gaan met een bus verf: Charlene doet het gewoon maar even. Afgelopen week deelden de Monegasken via hun officiële Instagram-account een update over die koninklijke kunstwerkjes, waarbij Charlene en Albert uiteraard mét de kinders kwamen opdagen.

Prinselijke pot verf

In februari liep men in Monaco vast vooruit op Internationale Vrouwendag. Voor de gelegenheid had het Monegaskische hof namelijk een kunstenaar in de arm genomen, die met een bijzonder schilderij een ode bracht aan een lokale heldin. Charlene kwam toen opdagen in business chic om zich ook zélf van haar meest creatieve kant te laten zien.

Nu zijn we ruim een maand verder, en was het tijd voor de onthulling van het eindproduct, waar ook de portretjes in verwerkt zitten waar Albert en Charlene aan mee hebben gewerkt.

Stijlvolle familie

Voor de gelegenheid namen Charlene en Albert ook tweeling Gabriella en Jacques mee, die net als hun ouders warm gekleed op de kiek gingen. Ook zij hadden, net als hun ouders én een hoop andere kinderen uit het prinsdom, bijgedragen aan het gezamenlijke kunstwerk.

Zoals zo vaak ging Charlene voor de gelegenheid van top tot teen gekleed in een outfit van haar favoriete luxelabel, Akris. Mooi ton sur ton is niet lelijk, bewijst Hare Doorluchtigheid maar weer.

Maar wat vooral opvalt in de kiekjes, is hoe volwassen de piepjonge tweeling gekleed is. Vooral de kleine ‘Jaqui’ is in z’n warme overjas en stevige zakenschoenen het evenbeeld van zijn vader. Hij mag dan pas acht jaar zijn, z’n rol als troonopvolger wordt hem door z’n ouders beetje bij beetje bijgebracht. Albert deelde al eens dat de opvoeding van de twins zo normaal mogelijk gaat. “Het komt erop neer dat we hen zo eenvoudig mogelijk uitleggen wat [koninklijke verplichtingen] inhouden. Ze worden niet gedrild en krijgen geen stap-voor-stap uitleg over wat precies van hen wordt verwacht”, aldus de prins.

Olympisch randje

Het uiteindelijke kunstwerk, waar de royals zo hard aan mee hebben gewerkt, is een ode aan de Franse Alice Milliat. Deze pionier op het gebied van vrouwensport organiseerde de eerste ‘Women’s Olympiad’, ofwel de Olypmische Spelen voor vrouwen, die in 1921 plaatsvonden in Monaco.

En dat is natuurlijk helemaal on brand voor Albert en Char, die beiden hun eigen Olympische ervaringen hebben. Het eerste uitstapje van de twee als koppel was dan ook naar de Olympische Winterspelen in 2006, en sportieve evenementen hebben duidelijk nog altijd een speciaal plekje in hun hart.

Bron: Instagram @palaisprincierdemonaco, UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws