Gaan de A’tjes mee op staatsbezoek naar Zuid-Afrika?

Volgens geruchten wordt het koningspaar vergezeld door de drie Oranje-zusjes.

We weten dat Máxima en Willem-Alexander in oktober samen vertrekken naar Zuid-Afrika voor een staatsbezoek. Toch lijkt quality time met z’n tweeën er niet in te zitten. Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat Amalia, Alexia en Ariane paps en mams gaan vergezellen op zakenreis.

Volle agenda

Voorlopig vermaken de Oranjes zich nog kostelijk in hun Griekse villa, maar ook voor hen geldt dat de koninklijke plicht straks weer roept. Lintjes knippen, speeches houden, handjes schudden: ze zullen het er na de zomerstop weer druk mee hebben. De agenda is al volgepland en op 18 oktober reizen Wim-Lex en Máx af naar Zuid-Afrika. Uiteraard niet voor een zonnige herfstvakantie, maar voor een staatsbezoek om de banden tussen Nederland en Zuid-Afrika aan te halen.

Privé in Zuid-Afrika

Tot nu toe weten we niet beter dan dat onze koning en koningin met z’n tweetjes op het vliegtuig stappen, maar volgens royalty-exepert Jeroen Snel is er in de privéjet plaats voor nog drie royals. Aan RTL Boulevard vertelt hij dat de A’tjes zomaar eens met hun ouders kunnen gaan meereizen naar Zuid-Afrika. “Mij is ter ore gekomen dat niet alleen Willem-Alexander en Máxima daarheen gaan, maar ook de drie kinderen gaan mee”, stelt hij. “Wij zullen ze niet zien, maar vermoedelijk de dagen voorafgaand aan het staatsbezoek zijn ze privé in Zuid-Afrika. Ik hoop persoonlijk ook met Beatrix erbij.”

Christians gala

Jeroen hint hier dus op een privétripje naar Afrika met de hele familie. Klinkt gezellig, al hopen we stiekem dat hij zich vergist in de datum. Het weekend voorafgaand aan het staatsbezoek is namelijk ook een heel ander belangrijk royal event gepland. Op 15 oktober wordt prins Christian van Denemarken 18 jaar, en dat viert hij met een groot gala.

Hoewel er nog niks bevestigd is (het Deense hof spreekt alleen over genodigden uit Denemarken zelf), zou het maar zo kunnen dat de Denen voor hun galaplannen afkijken bij Noorse prinses Ingrid Alexandra. Voor haar 18e verjaardag trok een indrukwekkende selectie vorsten en troonopvolgers naar Noorwegen – hoewel prins Christian hierbij zelf niet aanwezig was.

Bovendien deelt royalty watcher Netty Leistra via Twitter dat prinses Ariane (dan net een paar weken begonnen op haar Italiaanse kostschool) geen vakantie heeft rond die periode, en Amalia de week erna druk zou zijn met allerlei toetsen. Of zo’n bezoekje aan Zuid-Afrika dan wel in de planning past, zou dus te betwijfelen zijn.

Afijn, voor nu nemen we de geruchten nog met een flinke korrel zout en houden we onze fingers crossed dat we Amalia de 15e van oktober gewoon haar verschijning zien maken op het grote feest van collega-troonopvolger Christian.

Bron: All Things Amalia, RTL Boulevard, Twitter @NettyRoyal | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws