Aha: zo ziet de vakantie van de Oranjes in Griekenland eruit

Het is goed toeven voor de Oranjes aan de Argolische golf.

Even de boel de boel laten, een broodnodige change of scenery, en een beetje zon, zee en strand… Ook voor onze Oranjes geldt dat zij graag genieten van hun zomers – maar dan wel achter gesloten (villa)deuren, op een luxe eilandje in Griekenland waar al sinds jaar en dag de ton en de jetset hun zomers doorbrengen.

Oranjes in Griekenland

Na de zomervakantie vliegt Ariane uit om haar schooltijd in bella Italia af te sluiten, gaat Alexia haar opties voor de toekomst verkennen tijdens een tussenjaar, en Amalia…tja. Die arme meid zal haar studietijd waarschijnlijk gewoon moeten voortzetten achter gesloten deuren. Maar voordat het zover is, staat eerst de jaarlijkse zomervakantie in Griekenland op de planning van Willem-Alexander en Máxima met hun kroost. Het koninklijk gezin heeft hier een riante villa aan de kust (met privéstrand), in het plaatsje Doroufi Kranidiou.

Beeld: NL Beeld / Brunopress

Het verblijf van de Oranjes hebben zij in 2012 overgekocht van een bekende Duitse fotograaf voor zo’n 4,5 miljoen euro, weet Harper’s Bazaar te melden. Over de jaren zijn de precieze details van het verblijf over het algemeen goed geheim gebleven. Wat we wel weten?

De villa zou beschikken over drie verdiepingen, twee gastenhuizen (voor wanneer de mysterieuze vrienden en vriendinnen van de A’tjes komen logeren), een tennisbaan, privéstrand, én een aanlegsteiger voor de luxe speedboot van Wim-Lex, waar hij naar verluidt graag mee richting nabijgelegen eilandjes Hydra en Spetses vaart. Overigens doet hij dat niet alleen: Máx zou ook al meer dan eens shoppend gespot zijn op deze eilanden.

Rijke historie

Maar goed: met bruinbakken aan het zwembad en privéstrandzand tussen je tenen kun je niet je héle vakantie vullen, natuurlijk. Dus wat is er verder eigenlijk te doen in de regio?

Kranidi is van oudsher een welvarend stadje geweest, het was in de 19e eeuw een belangrijke handelsplaats, daarnaast was de activiteit op zeevaartgebied ook groot. Kenmerk van het stadje zijn de traditionele stenen herenhuizen met mooie balkons en bijzondere dakramen. Bezienswaardigheden zijn onder andere de drie windmolens, de traditionele oliepersen bestaande uit grote stenen en de hoofdkerk van Agios Ioannis. Daarnaast wordt er dus graag een uitstapje gemaakt naar andere eilanden in de buurt. Zo zou het restaurant Orloff op het eiland Spetses een favoriet zijn van de majesteiten om een hapje te eten met hun inner circle.

Het Griekse plaatsje is alom populair bij de jetset en zowel de Oranjes, als andere royals. Zo werden de Oranjes al meer dan eens gespot in het gezelschap van de Griekse royals, en zou ook Spaanse koningin Sofia regelmatig met zus Irene neerstrijken in het paradijs in de Peloponnesos.

Kortom: genoeg te zien, te doen, en te ontmoeten…en anders is een extra uurtje privéstrand ook niet verkeerd.

Bron: Beau Monde archief, Harper’s Bazaar, Nouveau, Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws