Oeh: Paleis Noordeinde heeft de deuren weer geopend

Eens even spieken bij de Oranjes!

Blijf je deze zomer in eigen land? Dan hebben we goed nieuws! Paleis Noordeinde én de naastgelegen Koninklijke Stallen hebben gisteren namelijk de deuren weer geopend voor het grote publiek. Enne…er zijn nog tickets!

Spieken in het paleis

Nederland kent verschillende paleizen. Natuurlijk kennen we het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam, waar je bijna het hele jaar terecht kunt als je eens binnen wilt spieken bij de Oranjes. Ook is Paleis het Loo afgelopen lente weer helemaal officieel opengesteld na een fikse uitbreiding en verbouwing.

Maar de deuren van Paleis Noordeinde? Die blijven over het algemeen stevig op slot. Als officieel werkpaleis is het koninklijke stulpje immers het hele jaar door in gebruik. Of welja, het héle jaar…in de zomer gaan onze Oranjes natuurlijk lekker met vakantie naar Griekenland, en dat betekent dat de deuren van Paleis Noordeinde wagenwijd open mogen voor het grote publiek. Zo gingen gisteren de paleispoorten weer van slot, en verwelkomde het Paleis z’n eerste nieuwsgierige bezoekers van dit jaar.

Tour

De Beau Monde-redactie bracht ook al eens een bezoekje aan het paleis, en we moeten zeggen: het is een absolute aanrader. Van een inleiding op de videotour door niemand minder dan koning Willem-Alexander himself, tot verborgen portretten van het koninklijk gezin en natuurlijk de prachtige kunstwerken en historische ruimten die zich in het paleis bevinden.

Ook de deuren van het Koninklijk Staldepartement zijn weer geopend voor het grote publiek. Hier kun je kennismaken met de koninklijke paarden en allerhande rijtuigen bewonderen, maar ook modernere aanvulling op de Oranje vervoersmiddelen zijn hier van dichtbij te zien. Hoogtepuntje van deze tentoonstelling? Dat is natuurlijk de omstreden Gouden Koets – die in het Koninklijk Staldepartement tot z’n recht komt met een stevig stukje historische context.

Tickets

Via Twitter heeft het Koninklijk Huis gisteren een sfeervol kiekje gedeeld én meteen goed nieuws gedeeld. Mocht je nu zelf namelijk óók nieuwsgierig zijn geworden: er zijn nog tickets voor een bezoek aan de Koninklijke Stallen! Helaas zijn de tickets voor een rondleiding door het Paleis zelf wel uitverkocht.

Afijn – je kunt ook altijd nog terecht in Paleis het Loo of het Paleis op de Dam, als je toch zo nodig binnen wilt spieken. Een perfect excuus om eens een lekker dagje de hort op te gaan, non?

Bron: Twitter @Koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws