Binnenkijken bij Wim-Lex? Kaartverkoop Paleis Noordeinde vandaag gestart

Wees er snel bij!

Droomde jij als klein kind er altijd al van om door de paleisdeuren te wandelen als een échte prins of prinses? Dan is het vanaf vandaag je lucky day, want de kaartverkoop voor Paleis Noordeinde is vandaag van start gegaan. De koning opent ook deze zomer weer zijn paleisdeuren én de aangrenzende Koninklijke stallen. Nóg leuker: de deuren zijn dit jaar extra lang open. 

Binnen paleismuren

Natuurlijk kun je (bijna) het hele jaar door terecht in het Paleis op de Dam of Paleis het Loo om je hart op te halen aan alle geschiedenis rond de Oranjes die daar te zien is. Maar Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning in Den Haag? Daar blijven de deuren grotendeels gesloten. Op enkele dagen in het jaar na, in elk geval – want ’s zomers gaan de paleispoorten wijd open voor alle geschiedenisfans, royalty watchers, en nieuwsgierige aagjes. Dit blijkt zelfs zo populair, dat het paleis dit jaar éxtra lang de deuren opent.

Tickets

En vanaf vandaag kunnen de royalty-fans eindelijk tickets kopen om toegang te krijgen tot Paleis Noordeinde (€10,00) en de Koninklijke Stallen (€7,50). Je hoeft dus niet per se naar beide locaties, mocht je daar om een of andere magische reden geen zin in hebben. Ben jij wél te porren voor een combi van de twee locaties, dan hebben we goed nieuws: je kunt een combinatieticket kopen voor €15,00. Zo hoef je geen twee losse kaartjes te kopen en ben jij meteen klaar om te gaan.

Als bezoeker kun je rekenen op een mediatour, met een welkomstwoord van Wim-Lex himself. Daarnaast hoor je interessante verhalen van de medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis en kun je onder andere de Grote Balzaal, de Balkonkamer, de Gouden Koets en de Glazen Koets bewonderen. Zeggen wij geen nee tegen, hoor ;).

Bestel ze snel

Je kunt bijna twee weken lang, van 1 tot en met 13 augustus, een kijkje nemen in het paleis en de Koninklijke Stallen. Alleen maandag 7 augustus blijven de paleisdeuren gesloten. Hiervoor moet je natuurlijk wel een kaartje aanschaffen via koninklijkeverzamelingen.nl/tickets. Vorig jaar waren de tickets razendsnel uitverkocht, dus enige haast is wel geboden. Bestel ze dus snel via koninklijkeverzamelingen.nl/tickets. Pfoe, gelukkig gaan de deuren dit jaar éxtra lang open!

Bron: Royalty Online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..