Glamour met een knipoog

Koningin Mary straalt in babyblauw tijdens bezoek aan Duitsland

Glamoureus en immer stijlvol: zo kennen we de Deense koningin Mary. Ook bij haar bezoek met Frederik aan Duitsland toont de koningin zich weer als een ware modekoningin, in een prachtig lichtblauw ensemble.

Koningin Mary in Duitsland

Koning Frederik en koningin Mary arriveerden gisteren in Duitsland voor een tweedaags bezoek aan Berlijn en de regio Sleeswijk-Holstein. En, zoals we van de Deense koningin gewend zijn, zag zij er bij aankomst weer piekfijn uit.

Outfit van Mary

Voor de gelegenheid toverde Mary een bestaande outfit uit haar kast. De koningin droeg haar geruite rok van Emilia Wickstead, en combineerde die met haar lichtblauwe mantel en bijpassende blouse van Jesper Hovring. In haar haren droeg ze een bijpassende band, en verder maakte ze de look af met nudekleurige hakken en een clutch.

Stijlvol en elegant, zoals we van de koningin gewend zijn!

Mary ontmoet de presidentsvrouw van Duitsland (Beeld: NL Beeld)

Bij aankomst werden Frederik en Mary begroet door de president van Duitsland, Frank-Walter Steinmeier, en zijn vrouw Elke Büdenbender. Uiteraard werd er uitgebreid geposeerd voor de camera's van de aanwezige pers.

Frederik en Mary met de Duitse president en zijn vrouw (Beeld: NL Beeld)

Frederik en Mary in Duitsland

Het bezoekje van de Deense Mary en Frederik mag dan kort zijn, maar het programma is wel bomvol.

Gisteren ging het koningspaar langs bij het Reichstag voor een tour en sightseeing van het historische gebouw. Daarna vond er een viering plaats op de Scandinavische ambassade in Berlijn, ter ere van het 25-jarig bestaan van de ambassade. Mary en Frederik waren niet de enige royals die daarbij aanwezig waren: ook kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden waren van de partij, net als kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen. Daarnaast waren ook een aantal presidenten en ministers van andere Scandinavische landen aanwezig.

Op een rijtje: Mary en Frederik, de IJslandse president en kroonprinses Victoria bij de viering (Beeld: NL Beeld)

's Avonds stond er een officieel diner op de planning op Schloss Bellevue, waar ook de andere Scandinavische royals bij aanwezig waren. Koningin Mary was natuurlijk het stralende middelpunt in een vuurrode galajurk van Carolina Herrera. Kroonprinses Victoria koos voor een prachtige paarse Camilla Thulin-japon in fluwelen stof met wijde hals, en kroonprinses Mette-Marit droeg een witte jurk met print van FWSS.

Het galadiner op Schloss Bellevue (Beeld: NL Beeld)

Planning voor vandaag

Ook voor vandaag staat er nog genoeg op de planning. Het koningspaar vertrekt naar Sleeswijk-Holstein, waar ze zullen deelnemen aan gesprekken en een lunch met regionale leiders. Vervolgens brengt een elektrische veerboot ze richting een conferentie over groene energie en de samenwerking tussen Denemarken en Duitsland. 's Middags zullen ze nog langs gaan bij een aantal historische plekken en hebben ze een ontmoeting met minderheden in de samenleving. Een drukke dag dus, voor de Deense royals!

Royalty
  • Kongehuset, Instagram @detdanskekongehus
  • NL Beeld / Imago