Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek naar Zuid-Afrika

Het koningspaar zit niet stil!

Onze royals hebben het er maar druk mee: lintjes knippen, een werkbezoekje hier, een speech daar… En binnenkort staat er een heuse staatsbezoek op de planning. Op uitnodiging van president Cyril Ramaphosa vertrekken koning Willem-Alexander en koningin Máxima in oktober naar Zuid-Afrika. Het koningspaar zit niet stil!

Zomervakantie

De royal family wisselt de serieuze koninklijke taken in voor baden in de Griekse zon, blote voetjes in het zand en culinair dineren tijdens de zomervakantie. Na een paar weken bijbruinen onder de zon – al zou Wim-Lex zich in de schaduw met een leesboekje hebben vermaakt – vliegt de familie binnenkort weer terug naar Nederland, geheel in stijl met hun privévliegtuig.

Staatsbezoek aan Zuid-Afrika

Na een aantal weken te zijn uitgerust in de zonovergoten Griekse Peloponnesos, is de familie straks klaar voor een nieuw jaar vol koninklijke verplichtingen. En de eerste afspraken staan alweer even in de agenda. Hier komt nu een kort maar krachtig staatsbezoek bij. Vanaf woensdag 18 oktober tot en met vrijdag 20 oktober is het koningspaar op bezoek in Zuid-Afrika. Het is het eerste staatsbezoek na hun vakantie én bovendien het eerste staatsbezoek voor Wim-Lex en Máx aan Zuid-Afrika zelf.

Prinses Beatrix was namelijk de laatste Oranje die richting het zuidpunt vertrok in 1996, en in 1999 kwam er voor het laatst een Zuid-Afrikaanse delegatie naar Nederland voor een staatsbezoek. Hoogtijd voor de Oranjes dus om een bezoekje te brengen aan het prachtige Zuid-Afrika!

Het staatsbezoek zal gaan over goede betrekkingen en gelijkwaardig partnerschap tussen beide landen, waarin aandacht wordt gegeven aan inclusieve en duurzame groei, kennisuitwisseling en culture samenwerking. Niemand minder dan minister Hoekstra van Buitenlandse zaken zal het koningspaar begeleiden tijdens het staatsbezoek.

Bron: Blauw Bloed, Harper’s Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws