Aha: dít is de ex-vriendin van koning Willem-Alexander

Jarenlang leek het erop dat zij onze koningin zou worden.

Inmiddels is koningin Máxima niet meer weg te denken naast onze Willem-Alexander. Maar voordat de sprankelende én spraakmakende Argentijnse schone in het vizier kwam, leek het er lange tijd op dat we een zekere koningin Emily op de troon zouden hebben. Hoe zou het anno nu gaan met deze bekende ex-vriendin van onze koning?

Geschikt voor het huwelijk

Voordat Willem-Alexander hoteldebotel werd van Máxima, viel zijn oog op iemand anders. Hij leerde Emily Bremers in de jaren ’90 kennen op de universiteit van Leiden. In 1994 werd de relatie officieel en in januari 1995 werd het landelijk nieuws. Willem-Alexander en Emily raakten samen betrokken bij een verkeersongeval toen ze op weg waren naar een ski-oord voor een vakantie. Gelukkig liep dat goed af, maar iedereen wist toen wel dat de twee samen waren. Toenmalig koningin Beatrix vond Emily meteen een geschikte huwelijkskandidate voor Willem-Alexander en iedereen wachtte op een aanzoek. Toch kwam dat er nooit, want de relatie liep in 1998 op de klippen. Emily verdween naar de achtergrond en ging in anonimiteit verder met haar leven.

Emily Bremers, twintig jaar later

Hoe is het met Emily afgelopen? Zij trouwde in 2002 met Roderick van der Wijck, een van Willem-Alexanders beste vrienden. Zowel Willem-Alexander als Máxima waren bij dat huwelijk aanwezig. Emily en Roderick kregen twee zoons, Philip en Maurits. Helaas ging ’tot de dood ons scheidt’ bij het huwelijk niet op, want ze gingen in 2014 uit elkaar. Emily betrok haar eigen appartement in Den Haag, waar ze nog altijd woont.

Emily-Bremers
Emily Bremers tijdens een boekpresentatie in Amsterdam, 2013. (Beeld: NL Beeld)

Verder is ze ruim twintig jaar werkzaam geweest bij Shell, maar deelde ze onlangs in een bericht op LinkedIn dat zij een carrièreswitch gemaakt heeft, en van Shell is overgestapt naar de FMO Entrepreneurial Development Bank. Uit de bijna tweehonderd felicitaties bij haar bericht blijkt maar weer dat deze dame hartstikke populair is bij haar collega’s – een kwaliteit die natuurlijk niet misstaat bij een potentiële royal.

Uit de schijnwerpers

Emily mag nu een redelijk anoniem leventje leiden, maar vroeger was dat wel anders. Kort na de liefdesbreuk werd zij met regelmaat op straat herkend in haar woonplaats Den Haag, waar ze ‘spontaan een bos bloemen kreeg aangeboden, die ze lachend in ontvangst nam’, schreef De Telegraaf destijds. Ze leek naar verluidt opgelucht in de dagen na het einde van haar relatie met de kroonprins, blij dat ze geen openbare toekomst tegemoet ging. Af en toe vangen we dus nog een glimp van Emily op, maar ze weet heel goed onder de radar te blijven.

Bron: Beau Monde archief, LinkedIn | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws