Wauw: prins Floris zet grote stap in zijn DJ-carrière

Een royal die wel meer dan een beetje verstand heeft van plaatjes draaien, zo blijkt.

Sommige prinsen kiezen voor een leven vol luxe, royal duties en traditionele taferelen, en sómmige prinsen gaan een hele andere weg. Een goed voorbeeld van iemand uit die laatste categorie is prins Floris, die hard aan de weg timmert als DJ.

Grote namen

Heb je binnenkort een feestje, dan zou het zomaar eens kunnen dat niemand minder dan prins Floris daar achter de draaitafel staat. De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven heeft vandaag namelijk een contract getekend bij Ace Agency, een groot boekingskantoor waar ook grote namen als Martin Garrix, Sam Feldt en Lucas & Steve bij zijn aangesloten.

Trots

Floris laat weten dat wat ooit begon als hobby, nu echt zijn baan is geworden. Met het contract zet hij een grote professionele stap in zijn carrière. “Ace Agency is in de dj-wereld een toonaangevend boekingskantoor’’, zegt de prins. “Ik ben er trots op dat zij met mij willen samenwerken en mijn boekingen gaan doen. Wij hebben aan elkaar commitment afgegeven voor de lange termijn.’’

Studententijd

Op advies van zijn dochter begon Floris acht jaar geleden serieus met draaien, maar dat was niet de eerste keer dat hij kennismaakte met de knopjes. Want wat blijkt? In zijn studententijd draaide hij iedere week al als hobby. Hoewel de prins daarna lange tijd geen draaitafel meer heeft gezien, begon het later toch weer te kriebelen. “In de afgelopen jaren is gebleken dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, aldus Floris.

Dat de prins meer dan een beetje verstand heeft van plaatjes draaien, blijkt wel uit de grote stap die hij nu zet. En hoe leuk zou het zijn als we hem straks zien verschijnen in het voorprogramma van collega-dj Martin Garrix?

Bron: AD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws