Prinses Margriet duikt tóch op na acute hernia

De hoogheid laat zich niet zomaar uit het veld slaan!

Prinses Margriet werd deze week geveld door een acute rughernia, en moest daarmee een geliefd evenement aan haar neus voorbij laten gaan…of toch niet? Het Koninklijk Huis deelde vanmiddag beelden waarop te zien is hoe de prinses tóch een verschijning maakt.

Hernia

Goede zorgen, even geen evenementen, en vooral veel rust: het zal een flinke domper geweest zijn voor prinses Margriet. Gisteren deelden we al dat er dit weekend een acute rughernia bij de hoogheid was vastgesteld, en er daarom flink gestreept moest worden in haar agenda.

Zo moest de tachtigjarige tante van onze koning haar aanwezigheid bij de eerste editie van de European Para Championships gisteravond helaas annuleren. Een bittere pil voor Margriet, die zich al jarenlang inzet voor gehandicaptensport en regelmatig op de tribune heeft gezeten bij bijvoorbeeld de Paralympics. In 1980 was HKH zelfs onderdeel van het organiserend comité van de Paralympics in Nederland. Dat zij zich betrokken voelt bij deze prachtige initiatieven is dan ook een understatement.

Verrassing!

Eigenlijk had het ons dan ook niet moeten verbazen dat de hoogheid gisteravond tóch zorgde dat ze te zien was bij de openingsceremonie van de European Para Championships. Niet in den lijve, helaas, maar via een videoboodschap liet de prinses toch even haar gezicht zien.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

In een videoboodschap sprak de prinses de aanwezigen toe, waarin ze hen een ‘succesvol en memorabel kampioenschap’ toewenste en nogmaals het belang van het evenement benadrukte. Via Instagram heeft het koninklijk huis een klein fragment van haar speech gedeeld.

Bij de video valt nog meer informatie te lezen over het sportieve evenement. “Vanaf vandaag tot en met zondag 20 augustus 2023 vinden voor het eerst de European Para Championships plaats. Tijdens de kampioenschappen strijden 1500 atleten uit 45 landen om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.
Dit evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad.”

Hopelijk is prinses Margriet dus tegen het einde van de kampioenschappen weer voldoende hersteld is om toch nog in person haar opwachting te maken bij het evenement!

Bron: Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws