Sprekende accessoires: de bijzondere tassen van de Oranje dames

Een eigenzinnig gevoel voor mode is ons koninklijk gezin niet vreemd.

Gisteren maakte koningin Máxima flink de tongen los. Niet alleen omdat zij minder dan 24 uur na een afspraak in New York City alweer in Rotterdam verscheen, maar ook vanwege haar bijzondere statement-accessoire.

Keuvelen met Kermit

Zo ging onze Majesteit bijzonder fleurig gekleed in het regenachtige Rotterdam gisteren. Een vrolijke blouse, met een kleurrijke broek en matchende schoenen van Natan, en natuurlijk een stralende glimlach: als Máx al kampte met een jetlag, dan was daar niets van te zien!

Maar het was haar bijzondere handtas die toch voor wat opgetrokken wenkbrauwen zorgde. De Beau Monde-redactie speculeerde bij de eerste kiekjes al of de tas mogelijk een wortel moest voorstellen – een hoop oranje met groen bovenop…het had gekund, non?

maxima
Beeld: NL Beeld

Maar wat blijkt? De vrolijke handtas heeft een soort Kermit-vormig handvat!

Beeld: NL Beeld

Love it or hate it: je moet het de hoogheid nageven dat zij altijd weet te verrassen met haar eigenzinnige gevoel voor stijl.

Statement

Overigens is dit niet de eerste keer dat Máxima kiest voor zo’n sprekend accessoire. De Oranje ladies hebben er namelijk best een hand(tas)je van om hun outfits van een speels element te voorzien met hun tassen.

Zo droeg Máxima ook al eens deze leuke gouden clutch van het Libanese merk Sarah’s Bag, voorzien van een set parkietjes:

Beeld: NL Beeld

En verschenen zowel moeder als dochter prinses Amalia in 2019 met deze pittige tas van hetzelfde label:

Beeld: NL Beeld

Altijd leuk als moeder en dochter bij elkaar uit de kledingkast lenen!

Bovendien kan Máx dan ook nog kiezen voor dit leuke schildpaddentasje van de Mango, dat Amalia (heel toepasselijk) met zich meedroeg op Curaçao, waar zij vervolgens een echte schildpad mocht uitzetten in zee.

Beeld: NL Beeld

Dit leuke exemplaar vinden we overigens ook een goede match voor de schelpvormige rieten clutch van het label Kayu, die dan weer te vinden is in de tassencollectie van de koningin. Deze tas nam ze onder andere mee naar de bruiloft van Jordaanse kroonprins Al Hussein en z’n grote liefde Rajwa al Saif.

Beeld: NL Beeld

Overigens was Máx niet de enige die koos voor een statement-tas op deze grote dag. De prijs voor meest veelzeggende clutch van die dag, was namelijk voor Britse prinses Beatrice.

Beeld: NL Beeld

Geen Oranje-prinses, maar zo’n sprekend accessoire wilden we je niet onthouden. Bea koos namelijk voor de “Wifey for Lifey”-clutch van designer Sophia Webster. Iets toepasselijkers kunnen we bijna niet bedenken op een huwelijksdag!

Wie weet: misschien zien we de Oranjes binnenkort ook wel met een creatie van Sophia Webster rondlopen. Het zou in elk geval niet het vreemdste exemplaar uit de koninklijke tassencollectie zijn…

Bron: UFO No More, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws