Koningin Máxima hard aan de bak na vakantie

Griekenland, Zandvoort, New York, Rotterdam: de Majesteit heeft het er maar druk mee!

De Oranjes werden deze zomer als vanouds gespot in het zonnige Griekenland, maar ook voor ons koningspaar zit de vakantie er weer op. Vooral onze koningin heeft meteen weer een bijzonder drukke agenda deze week!

Vaarwel vakantie!

Afgelopen week hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima al hun Ariane uitgezwaaid voor een schooljaar in Italië, komende maandag begint het nieuwe semester aan de Universiteit van Amsterdam voor Amalia, en Alexia treedt begin september aan voor haar eerste officiële royal duty als volwassen prinses.

Kortom: de zomervakantie is nu dan toch écht voorbij. Zo is Wim-Lex deze week volop te vinden op Paleis Noordeinde voor allerhande audiënties en andere taken, en Máx? Die vliegt van hot naar her!

Griekenland, Zandvoort, New York

Zo zijn ze nog maar net terug van hun ontspannen familievakantie in Griekenland, of de Oranjes maakten alweer een verschijning bij het Zandvoortse circuit. Daar zagen ze Max Verstappen z’n negende Grand Prix op rij winnen, en vervolgens was het haasten voor Máxima: maandagavond werd ze namelijk verwacht in New York City.

Hier trad ze op in haar rol als (let op, hele mond vol) speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

De RVD deelde dat koningin Máxima daar gisteren het jaarverslag over de voortgang van haar VN-werkzaamheden aan secretaris-generaal António Guterres mocht aanbieden. Het verslag draait om de rol die digitale financiële diensten hebben op het gebied van betere ontwikkelingskansen, in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen.

Voor de gelegenheid ging Máx gekleed in een frisgroene japon waarmee haar zonnige teint extra goed tot z’n recht kwam, van haar favoriete label Natan. Deze combineerde zij met enkele simpele juwelen en een casual coupe.

…En door naar Rotterdam

Erg lang bleef HM overigens niet in the big apple. Vandaag stond er namelijk alweer een bezoek op het programma in Rotterdam. Hier ging onze koningin op werkbezoek in het kader van het programma Herstel Dichtbij – Samen voor Mentale Gezondheid. Dit is een initiatief van Stichting MIND, waar Máx zich natuurlijk al vaker voor heeft ingezet, en het Oranje Fonds.

maxima
Beeld: NL Beeld

Hier bekende de hoogheid opnieuw kleur met een vrolijk jasje. Tja: op zo’n regenachtige dag kun je maar beter zelf het zonnetje in huis zijn, non? Máxima combineert het kleurrijke kledingstuk met een frisse  pantalon in een niet te missen knalkleur.

Hopelijk heeft Hare Majesteit nog een uiltje kunnen knappen in het vliegtuig – en anders kan in elk geval haar fleurige outfit enige afleiding bieden van eventuele koninklijke wallen onder de ogen.

Bron: RVD, UFO No more | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws