Om deze bijzondere reden droeg prinses Diana nooit handschoenen

Dit herinnert ons weer even aan het feit dat Lady Di niet zomaar een prinses was.

Er is geen prinses die decennia na haar overlijden nog zo vaak besproken wordt als Diana. De prinses hield er nogal andere gewoontes op na dan de meeste leden van het Britse koningshuis – waaronder het feit dat ze bijna nooit handschoenen droeg. En daar had ze een bijzondere beweegreden voor.

Queen Elizabeth

Binnen de royal family werd in de tijd dat Diana prinses was, sterk aangemoedigd om handschoenen te dragen. Queen Liz herself zagen we vaker met dan zonder handschoenen, en niet zonder reden: naast het feit dat ze angstig was om een ziekte op te lopen door het vele handen schudden tijdens werkbezoeken, paste het simpelweg bij haar uitgesproken kledingstijl.

Warm en toegankelijk

Geheel tegen de regels in koos Diana ervoor om geen handschoenen aan te trekken als ze aan het werk was. Waarom? Omdat ze warmte wilde uitstralen en toegankelijk wilde overkomen. De handschoenen, die volgens traditie worden gedragen, stralen juist status, reinheid en zuiverheid uit. Precies wat niet aansloot bij Diana’s visie.

Waar prinses Kate haar handen meestal stijf om haar clutch gesloten houdt, hield Diana er juist van om zoveel mogelijkmensen de hand te schudden of bij hen de hand vast te pakken. Dat deed ze dus liever met haar blote hand. Bovendien stopte ze naar verluidt ook met het dragen van hoeden, zodat ze kinderen kon knuffelen.

Als de prinses op bezoek ging bij een ziekenhuis wist ze precies hoe ze zich wilde kleden: vrolijke kleding om warmte uit te stralen met grove sieraden zodat kinderen ermee konden spelen. Is dat niet precies zoals we Diana herinneren?

Bron: Cosmopolitan | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws