Prinses Kate verdient bijnaam met subtiele nod naar Diana

Volgens fans is de nickname meer dan verdiend!

Vanwege Kate Middletons enorme belangstelling voor de ontwikkeling van jonge kinderen en de geestelijke gezondheid van kinderen, hebben koninklijke fans haar een prachtige bijnaam gegeven.

Belangrijke rol

De prinses van Wales heeft een belangrijke rol in de royal family als het gaat om de ontwikkeling van jonge kinderen en zorg voor de geestelijke gezondheid van de kinderen – én daar staat ze volledig achter. Om andere mensen meer bij te brengen over de eerste vijf jaren van een kind lanceerde Kate vorig jaar The Royal Foundation Centre for Early Childhood. Ze zette een succesvolle Big-5 enquête op die meer kennis geeft over de eerste vijf levensjaren. Onlangs heeft de prinses de Shaping Us-campagne in het licht gezet. Deze campagne moet mensen bewustmaken van het belang van vroegere kinderjaren in de ontwikkeling tot volwassenen, maar biedt natuurlijk ook een hoop gelegenheden voor de prinses zelf om lekker te keuvelen met de jongste generaties door het hele land.

kate blazer
Beeld: NL Beeld

Bijnaam

Voor haar oprechte passie voor het welzijn van kinderen en het werk wat ze doet, heeft ze volgens royals fans een speciale bijnaam verdiend – én deze komt overeen met die van prinses Diana. Op social media wordt Kate door haar fans ‘The Children’s Princess’ genoemd. In 1992 kreeg prinses Diana de bijnaam ‘The People’s Princess’.

De bijnaam van Kate is ontstaan door haar duidelijke belangstelling voor de ontwikkeling van kinderen en is tot de dag van vandaag alleen maar sterker geworden. De prinses van Wales zou keer op keer bewijzen dat ze The Children’s Princess is. Een royal fan schreef: “Kate houdt van werken met én werken voor kinderen. Catherine is geweldig en ik ben benieuwd om te zien wat er in de toekomst zal gaan gebeuren.” Een andere fan deelde voorafgaand aan de Children’s Mental Health Week: “Ik kan niet wachten om te zien wat de prinses van Wales – beter bekend als ‘The Children’s Princess’ – voor ons in petto heeft tijdens de Children’s Mental Health Week.”

Levenswerk

Bij de lancering van Shaping US, beschreef Kate het initiatief als haar ‘levenswerk’ en vertelde ze dat het belangrijker dan ooit is om de ontwikkeling van jonge kinderen te ondersteunen. “Ons hele leven wordt fundamenteel gevormd door de manier waarop we ons ontwikkelen, door onze ervaringen, omgeving en relaties. Elke stap in het leven wordt beïnvloed, van relaties met elkaar aangaan en prestaties op het werk tot fysieke en mentale gezondheid als volwassenen. Daarbij speelt de manier waarop kinderen worden opgevoed ook een belangrijke rol.

Volgens Kate kunnen we dan ook een groot verschil maken voor het geluk en de gezondheid van de toekomstige generaties. “Iedereen op de wereld speelt hierin een rol, ook al ben je niet direct betrokken bij het leven van een kind. We zijn allemaal verantwoordelijk voor het bouwen van een wereld waarin kinderen kunnen leren, groeien en leven. In deze tijden is het belangrijker dan ooit om ouders en verzorgers te helpen bij het bieden van veilige en liefdevolle huizen voor baby’s en jonge kinderen om te overleven.”

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws